Gazete Vatan Logo

Onur Şener cinayeti nasıl oldu? Onur Şener’in katilleri tutuklandı mı, müzisyen cinayetini kim yaptı? Ankara istek şarkı cinayetinde son durum ne?

Müzisyen Onur Şener cinayeti tüm Türkiye’yi derin üzüntüye boğdu. Ankara'da bir eğlence mekanında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı farklı tarzda söyleyen müzisyen Onur Şener ile mekanda tartıştı. Eğlence mekanına iki kadın arkadaşlarıyla gelen kamu kuruluşlarında çalışan iş müfettişi İlker Karakaş, meslektaşı Ali Gündüz, savunma sanayi alanında elektrik mühendisi olan Semih Soyalp, Onur Şener'i mekandan çıktıktan sonra darp edip, kırdıkları şişelerle yaraladı. 1 kız çocuğu babası olan Onur Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Peki, Onur Şener cinayeti nasıl oldu? Onur Şener’in katilleri tutuklandı mı, müzisyen cinayetini kim yaptı? Ankara istek şarkı cinayetinde son durum ne?

Onur Şener cinayeti nasıl oldu? Onur Şener’in katilleri tutuklandı mı, müzisyen cinayetini kim yaptı? Ankara istek şarkı cinayetinde son durum ne?

Müzisyen cinayeti olarak basına yansıyan Onur Şener cinayetinin son durumu merak ediliyor.  Ankara'da, Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında sahne olan müzisyen Onur Şener, uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Peki, Onur Şener’in katilleri tutuklandı mı, müzisyen cinayetini kim yaptı? Onur Şener cinayeti nasıl oldu?

Onur Şener’in katilleri tutuklandı mı, müzisyen cinayetini kim yaptı?

Gözaltına alınan şüpheliler İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp, Jale E. ve Gözde G, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Şüpheliler sorgularının ardından "kasten öldürme" suçundan tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Zanlılardan Ali Gündüz ile Semih Soyalp polisteki ifadelerinde, cinayeti İlker Karakaş'ın işlediğini söyledi. Üç erkek zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Onur Şener cinayeti nasıl oldu?

Eğlence mekanına Jale E. ve Gözde G.'yle gelen, kamu kurumlarında çalıştıkları öğrenilen iş müfettişi İlker Karakaş (35), meslektaşı Ali Gündüz (36) , savunma sanayi alanında elektrik mühendisi olan Semih Soyalp (36), o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener'den (45) istek parçada bulundu.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre solist Onur Şener'in şarkıyı kareoke tarzında söylemesi üzerine İlker Karakaş, kareoke yapmadan şarkıyı kendisinin istediği biçimde söylemesi için ısrar etti. Bunun üzerine Şener, İlker Karakaş'a işine karışmamasını söyledi ve tartışma çıktı.

Tartışma, büyüyerek dışarı taşındı. Kavgaya dönüşen olayda Onur Şener, polis raporuna göre, boyun kısmından cam bardak kesisi ile yaralandı. Şener, çağrılan sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. 1 çocuk babası Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı. İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp ile mekanda birlikte eğlendikleri J.E. ve G.G., gözaltına alındı. Ali Gündüz ve Semih Soyalp, ilk ifadelerinde, Onur Şener'i İlker Karakaş'ın öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker Karakaş ise Şener'i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti. Polis 'cafe pub' olarak hizmet veren mekanda ve çevresinde araştırma yaptı. İş yerinin güvenlik kameralarının kırık olması ise dikkat çekti. 5 şüpheli, emniyetteki işlemleri sonrası sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Şüpheliler Ali G. Semih Soyalp ve İlker Karakaş 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan Ersoy: Sürecin takipçisi olacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Ankara'da uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren sanatçı Onur Şener'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bakanlık olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Suçluların, bundan sonrasına da örnek olacak şekilde hak ettiği cezayı bulması en büyük arzumuzdur." ifadelerini kullandı.

Şener'in cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Avukat Banko: İki kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz edeceğiz

Ailenin avukatı Meltem Banko, gazetecilere yaptığı açıklamada, suçluların en yüksek cezayı alması için uğraşacaklarını belirterek "İki kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz edeceğiz." dedi.