Gazete Vatan Logo

O güzel insan uğurlanıyor!

Otyam, bugün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki Çilehane’de yapılacak törenin ardından, İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

O güzel insan uğurlanıyor!

Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam, bugün toprağa verilecek. 89 yaşında aramızdan ayrılan Otyam için dün Antalya Kültür ve Cemevi’nde, kendi yaptığı Hacı Bektaş Veli tablosunun önünde düzenlenen törende, eşi Filiz Otyam taziyeleri kabul etti. Fikret Otyam’ın tabutu başında sanatçılardan Zeynep Karababa türkü söylerken, Sümer Ezgü ve Hüseyin Turan da barak havaları okudu. Sanatçılar, Otyam’ın kendileri için adeta ‘manevi baba’ gibi olduğunu da belirttiler. Semah gösterisinin ardından cenaze aracına konulan naaş, alkışlar eşliğinde Ankara’ya gönderildi.

Baykal da katıldı

Törene, Fikret Otyam’ın eşi ve çocuklarının yanı sıra CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Mustafa Akaydın ve Niyazi Nefi Kara ile sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan gazeteci-yazar Nebil Özgentürk, “Türkülerle gömün beni diyen bir insandı o. Fikret Otyam, biliyorum ki 100, 200, 1000 yıl yaşayacak. Hani derler ya ‘sanatçılar ölümsüzdür’, gerçekten onun ispatı” diye konuştu. Fikret Otyam için bugün önce saat 12.30’da Ankara’daki Çankaya Kültür Merkezinde bir tören düzenlenecek. Bu törenin ardından Otyam’ın cenazesi, götürüleceği Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki Çilehane’de yapılacak törenin ardından, İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü’ne defnedilecek.

Haberin Devamı