Gazete Vatan Logo
YaşamNoter tasdikli deprem tahmincisi

Noter tasdikli deprem tahmincisi

Noter tasdikli deprem tahmincisi

Daha önce de birçok depremi tahmin ettiğini söyleyen Bursalı iş adamı, bu defaki tahminlerini notere tasdik ettirdi

Haberin Devamı

İş adamı Enver Koç, binlerce kişinin ölümü ile neticelenen 17 Ağustos 1999 tarihinde Marmara Bölgesi'nde meydana gelen büyük depremin ardından bilimsel araştırmalara başladı. Araştırmalarını, Güneş ve Ay çevresindeki toz bulutlarının hareketleri ve birbirleriyle etkileşimine dayandıran Koç, 5 senedir devam ettiği araştırmalar neticesinde olumlu sonuçlar aldı. Son olarak Güneydoğu Asya'da meydana gelen büyük depremi tahmin ederek çevresine söyleyen Koç, Güneş ve Ay'a dayalı araştırmalarının doğruluğunu ispatladı.

Güneydoğu Asya felaketini tahmin eden Koç, jeoloji araştırmacılarının dikkatini çekmek için hazırladığı son deprem tahmin raporunu notere tasdik ettirdi. 27 Aralık 2004-3 Ocak 2005 arasındaki deprem tahminlerinin yer aldığı raporunda, Marmaris 6.2, Ankara 4.6, Endonezya 6.5 ve 7.00 ve Sri Lanka'da 6.5 şiddetlerinde meydana gelen depremler hakkındaki tahminleri doğru çıkan Koç, "Artık bilimsel olan araştırmalarımın doğruluğunu ispatladım. Bu tarihten sonra yapacağım araştırmaları da noterden tasdik ettirerek kamuoyuna duyuracağım. Maksadım, ülkemizdeki bilimsel araştırmacılara çalışmalarında yardımcı olmak, bildiklerimi onlara anlatmak" dedi.

Öte yandan Koç, Ahmet Mete Işıkara'ya görüşme teklifinde bulundu. Deprem öncesi Güneş ve Ay'da değişiklikler olduğunu anlatan Koç, "Güneş'in etrafında saydamlaşma, gün batımı kızıllığında değişiklik olması, ayın etrafındaki toz bulutlarının daire şeklinde ve dışa doğru yayılması, bu dairelerin büyüklüğü gibi faktörler depremlerin habercisidir. Ayrıca bulutlar demir pası rengini alıyor ve çok ince oldukları için içleri boş gözüküyor. Dolunayda, Ay'ın etrafında çember şeklinde olan kısımlar Ay'dan hafif uzaklaşıyor. Gökkuşağı şeklinde Güneş'in batımını andırıyor. Bunlar deprem habercisi. Ay'ın etrafında hafif mavi sis perdesi görüldüğü zaman, 3 gün sonra yağmur yağıyor. Şayet bu pozisyondan 3 gün sonra yağmur yağmazsa, önceki şeklini alıyor ve hava kurak giderse, deprem riskini daha da çoğaltıyor. Bugüne kadar yaptığım tahminlerin tamamı doğru çıktı" diye konuştu.

Koç, daha önce uzun bir müddet dünyada deprem meydana gelmeyeceğini tespit ettiğini ve bu tür tahminlerinin de her seferinde tuttuğunu savundu.