Gazete Vatan Logo

Necef Taşı Özellikleri Nelerdir? Necef Taşının En Bilinen Faydaları...

Necef taşı kuvars grubundaki taşların daha şeffaf hali olarak karşımıza çıkar. Parlak bir görünüme sahip olan necef taşı farklı renklerde olabildiği gibi renksiz de olabilmektedir.

Necef Taşı Özellikleri Nelerdir? Necef Taşının En Bilinen Faydaları...

Kuvars grubunda yer alan necef taşı kristal kuvars taşına göre daha şeffaf olan bir taştır. Farklı renklerin karışımından meydana gelebileceği gibi şeffaf olması da mümkündür. Necef taşı dalgalı bir görüntüye sahiptir ve bu da baloncuklu olmasından kaynaklanır. Bu boşluklar ve baloncuklar su ya da karbondioksit ile doludur.

Kristal kuvars ile necef taşını birbirinden ayıran en önemli özellik de bu baloncuklardır. Sertlik değeri 7 olan necef taşı Irak'ın Necef kentinde keşfedildiğinden ismini bu şehirden almıştır. Bedeni ve zihni koruduğuna inanılan necef taşı Osmanlılar döneminde özellikle padişahlar için yapılan tespihlerde tercih edilmiştir. Necef taşına sonsuz taşı da denmektedir.

Necef Taşının En Bilinen Faydaları...

Vücudu olumsuz ve negatif enerjilerden temizleyerek dolaşım sisteminin de düzenlenmesine yardımcı olur.

Lenf sistemi ile ilgili hastalıklara karşı şifalı olduğu düşünülen bu taş gözler için de etkilidir ve görüşü keskinleştirdiği bilinir.

Mide sağlığı ve sindirim sistemi organlarının üzerinde de iyileştirici etkileri bulunur.

Haberin Devamı

Guatr tedavisinde kullanılması önerilen necef taşı yaraların çabuk iyileşmesini de sağlar.

Radyasyonu emen necef taşı radyasyonun etkilerine karşı vücudu korur ve vücudu toksinlerden arındırır.

Kronik yorgunluğa ve uykusuzluğa karşı oldukça etkilidir.

Kullanan kişilerin mental olarak daha dengeli ve sağlıklı olmalarını sağlar.

Problem çözme yeteneğini güçlendirir ve zorluklara karşı sabırlı olmayı kolaylaştırır.

Odaklanma ve zeka üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinir.

Necef Taşının Oluşumu

Irak'ın Necef şehrinde dolu yağdığı zaman dolu tanelerinin içindeki sıvılar oluklardan geçer ve dağa doğru akar. Bu sular orada biriktikten sonra donar ve sert bir hale gelir. Bu sert hale gelmiş olan taşlardan da Necef taşı ortaya çıkar. Necef taşı ABD, Brezilya, Rusya ve Türkiye'de de çıkan bir taştır. 

Necef Taşı Fiyatları

Taşın kalınlık derecesi, taşın şekli ve desen, renk farklılıkları necef taşının fiyatını belirlemede etkili olabilir. Sert taşların fiyatı daha az olduğundan taşın dayanıklılığı artınca fiyatı da artar. Taşın büyüklüğü, taşın üzerindeki kusurlar ve yapısal unsurlar da fiyatın belirlenmesinde dikkate alınan özelliklerdir.

Haberin Devamı

Necef taşının saydam ya da parlak olması, ışığı geçirmesi ya da boyutunun büyük veya küçük olması fiyatının belirlenmesinde göz önüne alınır. Değerli taşların fiyatları daha yüksek olduğundan az bulunan taşlar daha yüksek fiyatlı olurken çok bulunan taşlar daha uygun fiyatlı olabilir.