Gazete Vatan Logo

Minik Elif babasının kütüğünde

Tecavüzle suçladığı Nurettin Gider’i öldürüp başını köy meydanına atan Nevin Yıldırım’ın dünyaya getirdiği kız çocuğu, mahkeme kararıyla Gider’in nüfusuna geçirildi.

Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde evli ve 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu. Başını kesip bir çuvala koydu ve ’İşte namusuma uzananın kellesi’ diyerek köy meydanına attı. Olaydan sonra tutuklanıp Isparta Cezaevi’ne konulan Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012’de bir kız bebek dünyaya getirdi. Anne Yıldırım’ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından ’Elif Sıla’ adı verilen bebek, daha sonra koruyucu aileye verildi. Yetiştirme yurdunda nüfus cüzdanı çıkarılan Elif Sıla, anne Nevin Yıldırım ve eşi İsmail Yıldırım’ın kütüğüne kaydedildi.

Savcı dava açtı

“Tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek’ iddiasıyla hakkında ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istenen Nevin Yıldırım’ın doğum yapmasının ardından, babanın belirlenmesi için Nurettin Gider, İsmail Yıldırım ve bebekten DNA örnekleri alındı. İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan testlerde, Elif Sıla’nın babasının yüzde 99,9 Nurettin Gider olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Bu gelişme Yalvaç Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, soy kütüğünün doğru işlenebilmesi ve Elif Sıla’nın mirastan yararlanabilmesi için annesi Nevin Yıldırım ile Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ve 2 çocuğuna Aralık 2013’te Yalvaç Aile Mahkemesi’nde dava açtı.

Yıldırım’dı, Gider oldu

Yalvaç Aile Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ile Elif Sıla adına kayyum tayin edilen avukatı Sait Demir katıldı. Mahkeme, Elif Sıla’nın İsmail olan baba adını ’Nurettin’, Yıldırım olan soyadını ise ’Gider’ olarak düzeltilerek kütüğe işlenmesine karar verdi.