Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı!

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İstanbul'da yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği su baskını ve ulaşım sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Kuvvetli olması beklenen yağışların saat 05.00- 19.00 arasında etkili olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ İÇİN DE UYARI GELDİ

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yarın yerel kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, salı günü etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili "Yapılan son değerlendirmelere göre; halen aralıklıklarla devam eden sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli'nin kuzey kıyı kesimlerinde etkisini arttırması ve yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı