Gazete Vatan Logo

Meteoroloji kırmızı kod uyarısı nedir? Kırmızı kod ne demek, anlamı nedir, hangi durumlarda verilir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul ve birçok kente sağanak yağış geliyor. 6 kent için kırmızı kod uyarısı yapılırken, 9 kente turuncu 8 il için de sarı kodlu uyarı yapıldı. Çok kuvvetli yağış beklenen illerde ekipler teyakkuza geçti. Söz konusu uyarıların ardından  Meteoroloji kırmızı kod uyarısı nedir? Kırmızı kod ne demek, anlamı nedir, hangi durumlarda verilir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Meteoroloji kırmızı kod uyarısı nedir? Kırmızı kod ne demek, anlamı nedir, hangi durumlarda verilir?

İstanbul, Ankara ve birçok il için son dakika uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok kuvvetli yağış sonrası oluşabilecek sel, su baskını, heyelan için tedbirli olunması gerektiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumunun çok tehlikeli olduğunu belirten kırmızı kodlu uyarı paylaştı. Kırmızı kodlu uyarının yapıldığı iller ise Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak olarak açıklandı. Kırmızı kodlu uyarının yapılmasının ardından kodun anlamına ilişkin aramalar arttı. Peki, kırmızı kod uyarısı nedir, Meteoroloji Kırmızı kod ne demek?

Meteoroloji kırmızı kod uyarısı nedir?

Kırmızı kod uyarısı, hava ile alakalı çok tehlikeli bir durumun olduğunu belirtiyor. Oldukça şiddetli bir hava olayının yaşanacağı tahmin edildiğinde kırmızı renkli uyarı veriliyor. Harita üzerinde kırmızıyla gösterilen bölgelerde büyük kayıp ve hasarların meydana gelmesi muhtemeldir. Bu hava olayları genellikle geniş bir alan üstünde hayatı olumsuz etkileyecek nitelikler olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı