Gazete Vatan Logo

Meteoroloji kar yağışı uyarısı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Yılbaşında kar yağacak mı 2023?

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kademeli olarak azalacak. Trakya kesiminin çok bulutlu ve gece saatlerinde sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken, Orta ve Batı Karadeniz, Ege’nin kuzeyi ile Marmara Bölgesi’nin tamamında yağış görülecek. İstanbul dahil 10 kent için sarı alarm verildi. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Yılbaşında kar yağacak mı 2023? Meteoroloji kar yağışı uyarısı…

Meteoroloji kar yağışı uyarısı! İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Yılbaşında kar yağacak mı 2023?

Hava sıcaklıklarının 6 ile 12 derece azalması bekleniyor. Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Çanakkale ile Balıkesir ve Bursa'nın kıyı kesimlerinin; Batı Karadeniz kıyı kesimleri ile Kastamonu, Samsun ve Ordu çevrelerinin çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kırklareli ve Edirne çevrelerinde beklenen yağışların yerel kuvvetli olması, yurdun iç kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

MARMARA'NIN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi beklendiği kaydedilerek, 3 gün İstanbul’da beklenen hava sıcaklıklarının pazartesi günü 7-8, salı 5-9, çarşamba günü ise 7-11 derece civarında olmasının beklendiği bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI 

İstanbul Valiliği de Twitter hesabından bir paylaşım yaparak fırtına uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr pazartesi günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor."

10 KENT İÇİN SARI ALARM

İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Manisa, Tekirdağ.

KARADENİZ ÜZERİNDEN GELİYOR

Eskişehir’in pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bölgede hava sıcaklıklarının 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği, çarşamba günü ise kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.