Gazete Vatan Logo

Melis isyanı

16 yaşındaki Melis’in ölümüne neden olan motosiklet sürücüsünün 3 bin lira kefaletle serbest kalması genç kızın arkadaşlarını isyan ettirdi

Melis isyanı

İzmir Karabağlar’dan Konak yönüne giden Burak Haşlak, kullandığı motosikletinin kontrolünü yitirdi. Motosiklet bariyerlere çarparken, yola düşen Haşlak ve arkasındaki arkadaşı Melis Kadriye Uçak yaralandı. Anadolu Teknik Lisesi Aşçılık Bölümü 10’uncu sınıf öğrencisi genç kız kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazanın ardından taburcu edilen motosiklet sürücüsü Burak Haşlak’ın 2012 yılında Karabağlar İlçesi Yeşillik Caddesi’nde otomobiliyle 2 yayaya çarptığı ve hastaneye kaldırılan yayalardan birinin öldüğü ortaya çıktı. Bu kazanın ardından tutuklanan Haşlak’ın kısa süre önce denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldığı belirtildi. Motosiklet kazasıyla ilgili adliyeye sevk edilen Haşlak, 3 bin TL kefalet karşılığı denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çelişkiler var

Genç kızın ağabeyi 25 yaşındaki Berk Uçak, kardeşinin kazanın etkisiyle yaklaşık 150 metre sürüklendiğini öne sürüp, şöyle konuştu: “Olay yerindeki ilk tutanak kardeşimin yaralı olduğu yönünde tutulmuş. Ama kazanın olduğu yere giden polislerle görüştüm ve kardeşimin olay yerinde hayatını kaybettiğini söylediler. Kardeşim kazanın etkisiyle 150 metre sürüklenmiş. Saatte 40 kilometre hızla giden bir motosikletten düşen kişi nasıl 150 metre sürüklenir. Olay yeri yakınında askeri cezaevi var, oranın güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini isteyeceğiz. Kazaya karışan kişinin hastanede olduğu söyleniyor, ama gece taburcu oluyor ve evine gidiyor. Zaten babası da Facebook’ta saat 23.10 sıralarında ‘Oğlanı aldık eve getirdik’ diye bir paylaşım yaptı ve sonra bunu sildi” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir can bu kadar ucuz mu’

Motosiklet sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren ailesi ve arkadaşları, liseli Melis’in eğitim gördüğü okul önünde bir araya geldi. Üzerinde ‘Adalet yerini bulsun, Melis’imiz rahat uyusun’, ‘İsviçre’de deniz, Türkiye’de adalet’ ve ‘Unutursak kalbimiz kurusun’ yazılı pankartlar taşıdı.