Gazete Vatan Logo

Mahkeme salonuna İsa resmi asılır mı?

ABD’de bir mahkemede Hz. İsa’nın resminin asılı olması laikleri ayağa kaldırdı

New Orleans kentinde bir mahkemenin bekleme salonuna asılan Hz. İsa resmi ülkedeki laiklik tartışmalarını alevlendirdi. Bir mahkeme salonunda 16 yıldır asılı olan Hz. İsa resmini fark eden sivil haklar savunucuları bunun kaldırılması için dava açtı. Sivil Haklar Sendikası’nın (American Civil Liberties Union) girişiminden sonra resmi indirmeyi reddeden mahkeme yetkilileri, Hz. İsa’nın yanına aralarında Kanfüçyus, Hz. Musa, Jefferson gibi isimlerin olduğu 15 portre daha astı.

Sadece onun resmi yok

Davada “Bizim dini bir amacımız yok. Bu ülkede etkisi olmuş kişilerin resmini astık” diyerek bu yeni tabloları örnek gösterdiler. Yargıç da bu hareketi haklı buldu. Kararda “Yalnızca Hz.İsa olsaydı indirmelerini söylerdim. Ama tüm liderlerin birarada olması laiklik karşıtı durum olmadığını gösteriyor” ifadesini kullanıldı.

Daha önce de heykel tartışıldı

Amerika’nın Teksas eyaletinde bundan 3 yıl önce yüksek mahkeme önünde dini heykel olur mu tartışması çıkmıştı. Heykel defalarca mahkeme kararıyla gidip geldikten sonra sonunda mahkeme binasının içinde görülmeyecek bir yere alındı.

Haberin Devamı