Gazete Vatan Logo

Kısa kısa yurttan kar manzaraları

Bakan Çubukçu da yolda kaldı

Ankara’da kar yağışı nedeniyle birçok yol trafiğe kapandı. Buzlanma ve yoğun kar nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu’nun içinde bulunduğu makam aracı da Çetin Emeç Bulvarı’nda mahsur kaldı. Araç yaklaşık yarım saatlik bir uğraş sonunda kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gece boyu bin 103 personel ve 41 ayrı ekiple 3 vardiya halinde çalıştığı belirtildi.

Muğla’ya da yağdı

Yıllardır Aralık ayında kar yağışı görülmeyen Muğla’da kar kalınlığı 4 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ardından Muğla ‘’bembeyaz’’ örtü ile kaplandı.

6 yılın en etkili karı

Denizli’de kent merkezi 6 yıl sonra ilk kez beyaz örtüyle kaplandı. Denizli -Antalya karayolunun Cankurtaran Mevkii’nde kar kalınlığı 60 santimetreyi aştı.

Kızılay yardım etti

Manisa Kırkağaç’ta, kar nedeniyle kapanan İzmir-İstanbul yolu, gece geç saatlerde araç trafiğine açıldı. Yolda mahsur kalan vatandaşlara Kızılay yiyecek, içecek ve battaniye yardımında bulundu.

Orta Karadeniz’de köy yolları kapandı

ORTA Karadeniz Bölgesi’nde kar yağışı etkili oldu. Soğuk ve yağışlı hava sebebiyle Samsun’da 299, Sinop’ta 178, Çorum’da 200, Amasya’da 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayollarında yer yer don görülürken, kapanan yollarının açılması ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kütahya- Afyonkarihisar karayolu yaklaşık 5 saat ulaşıma kapandı, 200’e yakın araç tipi altında bekledi, çok sayıda araç da yaralamalı ve hasarlı kazalara karıştı.


Konya’da işçiler mahsur

KONYA’da yoğun kar yağışı nedeniyle 242 köy yolu ulaşıma kapandı. Derebuçak İlçesi’nde de bir maden ocağını ilçeye bağlayan yolun kapalı olması nedeniyle 20 işçinin bölgede mahsur kaldığı belirtildi.


Bebeğe 5 saat sonra ulaşıldı

KONYA Kulu’da yolu kapanan Canımana Köyü’nde ateşi yükselen 11 aylık bebeğin yardımına ambulans 5 saat sonra ulaşabildi. Aile, ambulans gelene kadar 112 haber merkeziyle irtibata geçip doktorların talimatı doğrultusunda bebeğin ateşini düşürmeyi başardı.Tedaviye alınan küçük bebeğin sağlık durumunun iyi.

Haberin Devamı