Gazete Vatan Logo

Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...

Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.

Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...

Kehribar taşının içerisinde oksijen, hidrojen, karbon ve süksinik asit molekülleri vardır. Ayrıca taşta %10 oranında tuz da bulunur. Suyun içinde batmadan durabilecek kadar hafif olan kehribar taşı canlıların tarihine de ışık tutar.

Bu taşın üzerine yapılmış olan böcekler ve bitkiler onun diğer doğal taşlardan ayrılmasını sağlar. Kehribar taşı ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri ortaya çıkar. Gerçek kehribar taşı ısıtıldığı ve yakıldığı zaman etrafa çam kokusu yayar fakat sahtelerinde böyle bir durum olmaz.

Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...

Kehribar taşı bronşit ve astım gibi rahatsızlıklar ile birlikte migren için de oldukça etkili bir taştır. Guatr, soğuk algınlığı ve bronşit için boyun bölgesinde kullanılması önerilir. Kehribar taşının nazardan koruduğuna dair bilgiler de bulunur. Depresyondan kurtulma konusunda etkili olduğu bilinen kehribar taşının bereket taşı olduğuna da inanılır.

Kişinin duygusal ve zihinsel gelişimine destek olan kehribar taşı canlandırıcı bir etkiye de sahiptir. Ağrıyan bir bölgeye kehribar taşı konulursa ağrı hafifler ve bu sayede kehribar taşının ağrısı kesici özelliği de bilinir. Kehribar, motivasyonu yükselten bir taştır ve kullanan kişilerin hayatın güzelliklerini fark etmesini sağlar.

Haberin Devamı

Kehribar Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal taşların temizliği onları negatif etkilerden arındırmak demektir. Kehribar taşının temizlenmesi için farklı bir doğal taşı yanına ya da üzerine koyabilirsiniz. Tütsü yakmak da kehribar taşının temizlenmesine ve negatif enerjilerden arınmasına yardımcı olur.

Kehribar taşını toprağa gömerseniz ve gün boyunca toprakta bekletirseniz bu da taşın temizlenmesine yardım eder. Kehribar taşını su ile temizlemekten kaçınmak gerekir. Çünkü kehribar taşının sertlik derecesi düşüktür ve bu nedenle su kehribar taşına zarar verebilir.

Kehribar Taşının Bebekler İçin Faydaları Nelerdir?

Kehribar taşı bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir ve salyayı da azaltır. Huysuz bebekleri sakinleştirme etkisi olduğundan bebeklerin ağlamaması ve daha uslu olması için de kehribar taşı kullanılabilir. Ağrı kesici özelliğe sahip olduğundan özellikle diş çıkarma dönemindeki bebekleri rahatlatır.

Haberin Devamı

Bebeklerin daha kısa sürede uykuya dalmalarına yardımcı olan kehribar taşı daha uzun süreli kesintisiz uykuya da vesile olur. Kehribar taşı bebeklerde mide ve bağırsak enzimlerini düzenleyerek kolik ve gaz sancılarına iyi gelir. Kehribarın bebeklerdeki etkilerinden faydalanmak için bileklik ya da halhal olarak kullanılabilir.