Gazete Vatan Logo

Kaynanasına ‘hırsız’ dedi tazminattan oldu

Antalya’da kayınpederinin tecavüzüne uğrayan gelinin boşanma davasında kocasından talep ettiği tazminat, kayınvalidesini hırsızlıkla suçladığı gerekçesiyle ‘eşit kusurlu’ görülüp reddedildi

Kaynanasına ‘hırsız’ dedi tazminattan oldu

Antalya’nın bir köyünde oturan Esma A., Döşemealtı İlçesine gelin giden kızı 36 yaşındaki S.Y.’den uzun süre haber alamayınca yanına gitti. Eve gittiğinde kızını perişan halde bulan Esma A., ne olduğunu sorunca, “Kayınpederim Ali Y. bana tecavüz etti. Durumu kocama anlattım. Bana inanmadı. Bu olayı kimseye anlatmamam için beni iki ay eve kapattılar. Kimseyle de görüştürmediler” dedi. S.Y.’nin eşi 30 yaşındaki Doğan Y. ise babasına iftira atıldığını iddia etti, karısını yalancılıkla suçladı. Esma A., kızını evine götürdü. Ardından taraflar boşanmak için aile mahkemesine başvurdu. Ayrıca Ali Y. hakkında, gelinine karşı nitelikli cinsel saldırı suçundan Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Tutuksuz yargılanan Ali Y., 10 yıl ceza aldı. Sanığın tutuklanması talebini reddeden mahkeme, Ali Y.’nin yurtdışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi. Karar, iki taraf tarafından da temyiz edildi.

300 lira nafaka bağlandı

Tarafların boşanma davası Antalya 8’inci Aile Mahkemesi’nde görüldü. Eşini yalancılıkla suçlayan Doğan Y., 10 bin lira tazminat talebinde bulundu. S.Y.’nin avukatı ise 1000 lira nafaka, ayrıca 300 bin lira tazminat talebinde istedi. Çifti boşayan mahkeme, S.Y.’ye aylık 300 lira nafaka ve 12 bin lira tazminata karar verdi. , manevi tazminat talebini ise reddetti. Karar, Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi’nce bozuldu. Kararda, S.Y.’nin de kayınvalidesini hırsızlıkla itham ettiği anlaşıldığından, evlilik birliğini temelden sarsacak şekilde kusurlu bulunduğu belirtildi. Antalya 8’inci Aile Mahkemesi de davayı yeniden görüşüp tazminatı reddetti. S.Y., hiçbir zaman kayınvalidesini hırsızlıkla suçlamadığını söyledi.

Haberin Devamı