Gazete Vatan Logo

Kaymak tabakaya ekspres giriş kartı

Paranız çok ama görgünüz azsa dert etmeyin. Artık onu da satın alabilirsiniz. Yıllık 1400 dolara Praxis kart hayat tarzınızı sosyetik hale getiriyor. 'Life Style Management' şirketine başvuruyorsunuz onlar saçınız, kıyafetiniz nasıl olmalı, evinizi nasıl döşemeli, nerede, ne yemelisiniz öğretiyorlar...

Sosyeteye girmenin anahtarını mı arıyorsunuz? Buldunuz. Yıllık bin 400 dolarlık Praxis kart... Bu kart sadece popüler eğlence merkezlerinin kapısını açmıyor, saçınızdan kıyafetinize, ev dekorasyonundan yiyeceğiniz yemeğe kadar size 'yaşam tarzı danışmanlığı' yapıyor. Kısaca sosyetenin deyimiyle sizi nouveau-riche (sonradan görme) olmaktan kurtarıyor. Bu kartın mucidi ise Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in 9 yıl boyunca asistanlığını yapan Alev Çağatay... Çağatay kendi deyimiyle '40 yaş sendromu'na girince, yönetici asistanlığını bıraktı ve 'life style management' yani 'hayat danışmanlığı' işine soyundu. Focus Travel'in sahibi turizmci Onur Gündüz'den aldığı teklif üzerine 'hayatın her alanında danışmanlık' hizmeti veren Praxis'i kurdu. Şirket, koleksiyonerlere nadide parça bulmaktan, sadece sosyetenin girdiği çok özel organizasyonlara davetiye teminine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Henüz yola çıkalı 1 ay olmasına rağmen, üye sayısının hızla artığını belirten Alev Çağatay, 2004 yılı sonunda 10 bin üyeye ve 1 milyon 400 bin dolarlık ciroya ulaşmayı hedefliyor. Praxis'in portföyünde, kişisel güvenlik, imaj ve dekorasyon danışmanlığı, tiyatro, spor karşılaşmaları biletleri, pasaport ve vize yardımı, düğün organizasyonu, taşınma desteği, masaj, saç ve kişisel bakım hizmetleri, yemek kursları, antika ve nadir obje temini, yurtdışında ulaşılması zor gözüken organizasyonlara bilet ayarlama gibi binbir farklı hizmet var.

Ayda 260 dolara trend danışmanı
En düşük üyelik ücretinin 260 dolar olduğu Praxis üyelerine ayda iki kez Pracmail adı altında e-mail gönderiliyor. Rehber niteliği taşıyan bu e-maillerde alışveriş, restoran, kültür-sanat ve çeşitli aktivite önerileri yer alıyor. Ancak bu önerilerin 'trendy' olmasına özen gösteriliyor. Yani siz dünyada ve Türkiye'de neyin trend olup olmadığını ayda iki kez olmak üzere oturduğunuz yerden öğreniyorsunuz. Alev Çağatay, "Burada amacımız en iyi 10 künefeciyi vermek ya da 'bu restoran kötüdür gitmeyin' demek değil. Hayata dair trend olan ne varsa kullanıcılarımızı anında haberdar etmek" diyor.

Üyelere gönderilen Pracmail bir danışma kurulu tarafından hazırlanıyor. Bu danışma kurulu ünlü aşçılardan sosyetenin kuaförlerine kadar pekçok farklı isimden oluşuyor.

Haberin Devamı