Gazete Vatan Logo

Kayıp çocuklardan yine acı haber

Tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan Leyla ve Eylül’den sonra, Amanoslarda kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar ile Bitlis’te kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf Marangoz’un cansız bedenleri bulundu

Kayıp çocuklardan yine acı haber

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan tarım işçisi Muhammet Tatar, 1 Temmuz Pazar günü, ailesiyle birlikte Amanos Dağları’nın eteklerinde yer alan Hassa’nın kırsal Arpalıuşağı Mahallesi yakınlarında oturan ablasını ziyarete geldi. Zihinsel engelli amca Mehmet Tatar (34), iddiaya göre, saat 15.00 sıralarında, yeğeni konuşma engelli 6 yaşındaki Ufuk ile birlikte eve 100 metre uzaklıkta bulunan dağ eteğindeki kaynaktan su almaya gitti. Ancak Ufuk, Amanos Dağı eteğindeki kaynaktan amcası bidonlara su doldururken ortadan kayboldu.

Korucular buldu

Bölgede güvenlik görevlileri ve arama kurtarma kuruluşlarından oluşan 139 personel, vatandaşların da desteğiyle arama çalışmalarına başladı. İlk günlerde Amanos Dağı’nın 600 rakımlı eteğindeki su kaynağının çevresinde arama yapan ekipler, 3 gün sonra hilal şeklinde köye doğru arama faaliyetlerini genişletti.

Baba Muhammet Tatar’ın tefecileri borçları nedeniyle kaçırılmış olabileceği konuşulan küçük Ufuk’u bulmak için Arpalıuşağı Mahallesi ile çevresindeki yerleşim alanlarının da çembere arayarak arayan ekipleri herhangi bir ize ulaşamadı. Zaman zaman arama yapan ekiplerin çalışmasına katılan Ufuk Tatar’ın ikiz kardeşi Uğur ise olan bitenleri şaşkınlıkla izledi.

Haberin Devamı

Tepeyi aşmış

Dün saat 12.00 sıralarında, arama çalışmalarına destek veren güvenlik korucuları, Arpalıuşağı’na yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta mahallenin kuzey doğusuna düşen Yoluklar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çocuk cesedi buldu. Gelen ekiplerin yaptığı incelemede cansız bedenin Ufuk Tatar’a ait olduğu belirlendi.

İlk belirlemelere göre, Ufuk’un su kaynağından yolunu kaybettiği, dağ eteğinden kuzey doğu yönüne yürüdüğü, tepelik alanı aştığı tahmin edilirken, cansız bedene ulaşan ekiplerin yaptığı ilk incelemede, 8 gündür kayıp olan Ufuk’un 2 gün önce ölmüş olabileceği değerlendirildi.

23 saat sonra bulundu

Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan Leyla Aydemir’in acı haberi, hafızalardaki tazeliğini korurken, bir acı haber de Bitlis’ten geldi. Ahlat ilçe merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yuvadamı köyünde yaşayan Marangoz ailesinin en küçük çocuğu Sami Yusuf Marangoz, önceki gün saat 09.00 sıralarında evin önünde oynarken, ortadan kayboldu. Van’dan gelen AFAD ekiplerinin katılımıyla kadavra köpekleri de kullanılarak, yapılan aramalar, dün sabah saatlerine kadar sürdü. AFAD, jandarma ve köylülerin aramaları sonucu dün sabah saat 08.00 sıralarında, köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan ağaçlıkta, Sami Yusuf Marangoz’un cansız bedenine ulaşıldı. Marangoz ailesine acı haber verilirken, Sami Yusuf’un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ahlat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Cenazesi toprağa verildi
Dere yatağında ölü bulunan küçük Sami Yusuf’un naaşı, otopsi işlemlerinin ardından getirildiği köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Türkiye’yi yasa boğdular
Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’nde kaybolan Eylül Yağlıkara’nın 7 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. Bu arada olayla ilgili tutuklanan Uğur K.’nın, Eylül’ün kaybolduğu gün arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıkmıştı. Ağrı’da da 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunmuştu.

Haberin Devamı