Gazete Vatan Logo

Kardelen'in katil zanlısını kayınpederi yakalattı

Polisin aradığı firariyi Almanya’dan gelip buldu

Almanya’da kaçırılıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Kardelen’in, Didim’e kaçan katil zanlısı, dedektif gibi iz süren kayınpederi sayesinde yakayı ele verdi.

ALMANYA’nın Paderborn kentinde, 12 Ocak’ta kaçırılıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Kardelen Kıraç’ın (8) katil zanlısı Ali Kur’un, Almanya’yı terkettikten sonra anne ve babasının yaşadığı Aydın’da olduğu saptandı. Küçük kızın ailesine katil zanlısını bulup adalete teslim edeceğini söyleyerek Türkiye’ye gelen Kadir Ayaz damadının izini buldu. Önceki gece kayınpederi ile buluşmak için geldiği Didim’de ele geçen Kur gece geç saatlere kadar sorulandıktan sonra dün adliyeye sevk edildi. Hayli soğuk kanlı şekilde adliye merdivenlerini çıkan katil zanlısının etrafında 60 polis duvar oluşturdu.

“Teslim oldu”

Bu arada, şüphelinin ele geçmesiyle ilgili çelişkili bilgiler verildi. Ali Kur’un kayınpederi Kadir Ayaz, böyle bir olaya karışmasını kabullenemediği damadını 20 kişi ile birlikte dedektif gibi iz sürüp polise sığınarak teslim olmak durumunda bıraktığını anlattı. Kızı Zehra ile 5 yıldır evli olan damadının yakalanmasını gurur ve namus meselesini yaptığını belirten Ayaz, olayla ilgili şunları söyledi: “Kardelen’in katil zanlısı damadım çıkınca, kızın ailesine söz verdim. Damadımı bulmadan Almanya’ya dönmeyeceğime şerefim üzerine yemin ettim. Kızıma, Aydın’daki çok hasta olan babasını ziyarete gittiğini söyleyen damadımı yakalamak için 5 Şubat’ta Türkiye’ye geldim. 20 kişilik ekiple damadımın peşine düştüm. Babasının yardımlarıyla önceki gün damadımla telefon temasına geçtim, Didim’de olduğunu öğrendim. Bu arada beş gün boyunca Aydın, Kuşadası, Nazilli, Söke, Ortaklar ve Selçuk’ta en az 60 yerde arama yaptık. Ardından annesi aracılığıyla Didim’de buluşmaya karar verdik. Damadım psikopat bir yapıya sahip olduğu için bana ’Tek gel, seninle tek görüşeceğim’ dedi. Bana zarar vereceğini bildiğim için üç kişi ile buluşma noktasına gittim. Damadım bizi görünce kaçtı. Koşarak Emniyet Müdürlüğü’ne girip teslim oldu.”

Öte yandan Aydın Valisi Mustafa Malay, Kur’un yol kontrolünde yakalandığını söyledi: “Interpol aracılığıyla, Ali Kur’un arandığı bilgisi bize ulaştı. Polisimizin yoğun çalışmaları sonucu zanlı, Didim bölgesindeki kontroller sırasında bir araçta yakalandı.”

KAYINPEDER: EN MUTLU GÜNÜM

Damadını yakalatan kayınpeder Kadir Ayaz (solda), “Şu anda benden mutlu insan yok. Kızım da boşanma davası açmak için avukata talimat verdi” dedi. Aydın Valisi Malay, bundan sonraki prosedürün uluslararası anlaşmalara bağlı olduğunu, ancak Ali Kur’un (üstte) Türk vatandaşı olması dolayısıyla burada yargılanacağını düşündüğünü söyledi. Suçlamayı kabul etmeyen zanlı Ali Kur tutuklandı.

Alman Savcı Sözcüsü: Cezası müebbet olur

Paderborn Savcılığı Sözcüsü Horst Rürup, Türk makamlarının katil zanlısı Kur’un ve eşinin ifadelerini alarak yargılama sürecini başlatacaklarına işaret ederek, “Buradaki soruşturmalarımız için ifadeleri bekliyoruz” dedi. Bu sayede, Kur’un evinde öldürüldüğü tahmin edilen Kardelen’in gölün kenarına nasıl taşındığının ortaya çıkartılabileceğini ifade eden Rürup, zanlının eşinin cinayete iştirak ettiğinin sanılmadığını ve cesedin göl kenarına taşınmasına yardımcı olmuş olsa bile kocasına sadece bu konuda yardım ettiği için Alman yasalarına göre Almanya’da cezalandırılamayacağını söyledi. Kur’un kayın pederinin Türkiye’de polise yardımcı olduğunu bildiklerini, ancak tutuklamanın ayrıntılarını bilmediklerini belirten Rürup, “Kur’un Türkiye’de cezasının farklı olup olmayacağı” şeklindeki bir soruya karşılık da, suçu sabit görülmesi durumunda cezasının Almanya’daki gibi müebbet olacağını kaydetti.

Haberin Devamı