Gazete Vatan Logo

Karateci gasptan tutuklandı

Halen kuruluş aşamasında olan Jinjitsu Fedarasyonu’nun Başkanlığını yürüten ve eski milli takım antrönörlerinden Orhan Ö. bu sefer de polis süsü vererek gasp suçlamasıyla Kayseri’de tutuklandı.

Karateci gasptan  tutuklandı

Halen kuruluş aşamasında olan Jinjitsu Fedarasyonu’nun Başkanlığını yürüten ve eski milli takım antrönörlerinden Orhan Ö. bu sefer de polis süsü vererek gasp suçlamasıyla Kayseri’de tutuklandı. 2013 yılında bazı suçluları sporcu gibi göstererek yurt dışına kaçırdığı iddiasıyla insan kaçakçılığı suçundan gözaltına Orhan Ö.’nün ismi o dönem TBMM genel kuruluna da gelmişti.

Kayseri’de Karacaoğlu Baruthane Sokak’ta bulunan ve besicilikle uğraşan F.G.’nin evine gelen Orhan Ö. ile beraberindeki beş kişi ellerinde telsizlerle kendilerini polis olarak tanıtıp hakkınızda şikayet var FETÖ operasyonu kapsamında aranmanız var diyerek evde arama yapacaklarını söyledi. İçeriye giren kişiler iddialara göre evde sandık içinde bulunan 5 yüz bin TL para ile 34 cumhuriyet altını, 10 bileziği de yanlarında alarak evden ayrıldı. Durumu fark ettikten sonra polise başvuran F.G.’nin ifadesi üzerine Kayseri Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne bağlı ekipler çalışma başlattı. Polis olaya karıştığını belirlediği eski sporcu Orhan Ö. ile birlikte adamları N.G, M.Ş.G., B.G. ile M.G.’yi yakaladı. Evlerde yapılan aramalarda çok saylıda silah ele geçirildi. Haklarındaki suçlamaları reddeden şüpheliler çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden Orhan Ö.’nün ismi daha önce de TBMM kurulunda gündeme gelmişti. Orhan Ö.’nün gözaltına alınarak tutuklanması nedeniyle konuyu gündüme getiren MHP Milletvekili Ali Özırmak, Spor Bakanı Suat Kılıç’a Orhan Ö.’nün bazı PKK’lıları sporcu kılığında yurt dışına kaçırması nedeniyle gözaltına alındığını söylemişti. Bakan Suat Kılıç ise Orhan Ö.’nün federasyon başkanlığı gibi bir görevinin olmadığını, suçu neyse çekeceğini söylemişti.

Haberin Devamı