Gazete Vatan Logo

Kar, fırtına felç etti

Aniden bastıran kar, yağmur ve fırtına Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkiledi. En çok etkilenen illerin başında Mersin geldi. Bir kadın ve bir erkek sele kapılıp yaşamını yitirirken çok sayıda ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı

Kar, fırtına felç etti

Türkiye kara kışa hazırlıksız yakalandı.

İstanbul: Ambarlı Limanı açıklarında içinde 3 kişinin bulunduğu tekne alabora oldu. İlyas Bostancı hayatını kaybederken, Hüseyin Kahraman kayboldu, Yılmaz Bodur ise sağ olarak kurtarıldı. Büyükçekmece’de fırtına nedeniyle devrilen vinç trafiği bir süre aksattı. Maltepe’de freni boşalan kamyonun 8 araca çarpması sonucu 6 kişi yaralandı. İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda binanın da çatısı uçtu.

Ankara: Kar yağışı Ankara’yı etkisi altına alırken okullar bir gün eğitime ara verdi. Bu arada kamuda çalışan hamile ve engelli personel bir gün süreyle izinli sayıldı.

İzmir: Yoğun kar yağışı nedeniyle İzmir-Manisa yolu kapandı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yol öğleden sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Adana: Pozantı ilçe merkezindeki okullar bir gün, taşımalı eğitim yapılan okullar ise iki gün tatil edildi.

Çankırı: Kar kalınlığının 23 santimetreye ulaştığı kent merkezinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çankırı merkez ile Eldivan ve Atkaracalar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

Kırşehir: Geçen yıl 8 kişinin öldüğü otobüs kazasının ardından şehirlerarası bağlantı yollarında kar sürgünlerinin neden olduğu kazaların engellenebilmesi için kar siperleri yerleştirildi.

Niğde: Fırtına nedeniyle bazı binaların ve bir okulun çatısı uçtu. Demiryolundaki hemzemin geçitte bulunan bariyerler koptu, trafik lambalarının direkleri ve seyyar satıcılara ait arabalar devrildi.

Uşak: Üniversitesinde, kentteki kar yağışı nedeniyle dün öğretim yapılmadı. Hamile ve engelli personeli idari izinli sayıldı.

Tekirdağ: Poyraz nedeniyle Marmara Denizi’nde ulaşım olumsuz etkilendi. Balıkçılar da tekneleriyle Şarköy’deki Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Kırklareli. Yoğun kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Edirne ve Tekirdağ’da ise soğuk hava etkili oluyor.

Kırıkkale: Olumsuz hava koşulları nedeniyle 185 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Çanakkale: Etkili olan kar yağışve kışartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu: Erzurum, Erzincan, Ardahan, Tunceli ve Ağrı’da, kar yağışı sebebiyle 68 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 18 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.

Facia ucuz atlatıldı

İstanbul Büyükçekmece’de yol çalışmasında kullanılan vinç, D-100 karayoluna devrildi. Yaklaşık 50 metre uzunluda ve tonlarca ağırlıktaki vinci adeta havada tutan kamyon sayesinde etraftaki küçük araçlar ezilmekten kurtuldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “Kamyon büyük bir faciayı önledi” dedi.

Fırtına FSM’de römork devirdi

Fırtına nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) bir otomobile bağlı römork savrularak yan yattı. Römork karayolları ve polis ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı.

Uçaklar pas geçti

Atatürk Havalimanı’nda, fırtına nedeniyle bazı uçaklar pisti pas geçerken, birçok uçak havada tur attı. THY, yolcuların seyahatlerinden önce uçuş durumu için, ‘www.thy.com’ adresinden veya ‘444 0 849’ numaralı çağrı merkezini aramaları istendi. Uçakların kalkışı sırasında pistteki sularda oluşturduğu görüntü dikkat çekti. Sabiha Gökçen Havalimanına inemeyen Mardin-İstanbul ve Erzincan-İstanbul seferini yapan iki yolcu uçağı, Balıkesir Edremit’teki Kocaseyit Havalimanı’na yönlendirildi.

Haberin Devamı

İGDAŞ zehirlenmelere karşı uyardı

İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), vatandaşları karbonmonoksit (baca gazı) zehirlenmelerine karşı uyardı. İGDAŞ açıklamasında, İstanbul’da kuzeyden kuvvetli fırtına olduğu belirtilerek, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Açıklamada “Doğalgaz kullanıcılarının, kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları, cihazların bulunduğu mekanda hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir” denildi.

İstanbul’da büyük elektrik kesintisi

HAVA şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeterli elektrik alınamadığı için İstanbul’un birçok bölgesinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Marketlerde elektrik kesintisi nedeniyle mumlar kısa sürede tüketildi.

Haberin Devamı

Ulusal şebeke sistemi

BEDAŞ, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Bahçelievler, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp ilçelerinde elektrik kesintileri yaşandığını kaydetti. Ayedaş ise, “Anadolu Yakasında 15.15 itibariyle elektrik kesintisi yaşanmaktadır” açıklaması yaptı.

Mersin sular altında!

Yağışın en fazla etkilediği illerden Mersin’i sel aldı. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle Büyükşehir Belediyesi zorunlu olunmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu. Mersin Üniversitesinde de eğitime 2 gün ara verilirken bir kadın ve bir erkek sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Mersin Büyükşehir Belediye Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada,”Şehrimizin bazı noktaları deniz seviyesinden düşük olmasından dolayı deniz suyu geri vermektedir. Yağış şiddeti afet durumundadır. Oluşturduğumuz kriz masasıyla gelen her talebe ulaşılmaktadır” dedi.

Baba-kız sele kapıldı

Mersin merkez Yenişehir ilçesinde işe gitmek için evden çıktığı belirlenen genç kız, babasıyla birlikte şiddetli yağmur nedeniyle sel sularına kapıldı. Kimlikleri belirlenemeyen baba ile kızı, derinliği yaklaşık yarım metreyi bulan suda sürüklendi. Birbirlerine sarılarak hayatta kalmaya çalışan baba-kız, yaklaşık 50 metre sürüklendi. Akıntının sığ olduğu bir noktada kaldırıma tutunan baba ile kızı, son bir hamleyle kurtuldu.

Yolun karşısına geçemediler

Mersin il merkezi ile ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kentin sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı’nın büyük bir kısmı, yağışlardan dolayı sular altında kaldı. Vatandaşlar yolun karşısına geçmekte güçlük yaşadı.

Otobüs şarampole yuvarlandı 4 ölü

Sinop’un Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü mevkiinde yolcu otobüsünün, kötü hava koşullarının etkisiyle sabaha karşı şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Kazada yaralanan otobüsün muavini Aykut Gökmen, “Hiçbir şekilde yol çalışması yoktu. Karın üzerinde aragidiyordu. Kaza olduktan sonra yolu açtılar. Olay yerine gelen ambulans bile kaydı. Yol olduğu gibi buzdu yol” dedi.