Gazete Vatan Logo

Kaptanın 15 yıl hapsi istendi!

Feribota bineceği sırada denize düşen otomobilde Ecesu Yılmaz’ın ölümüne yol açtığı öne sürülen kaptan Erkan Atalay İm ‘taksirle ölüme neden olmak’tan yargılanacak.

İstanbul Sirkeci’de 5 Mart 2014 günü Ebru Güleren Yılmaz’ın kullandığı araç, arabalı vapura binerken vapurun bir anda hareket etmesiyle kayarak denize düşmüştü. Olayda 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren’in hayatını kaybetmişti. Kaptan Erkan Atalay İm, çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar’ın ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan yargılandıkları davada savcı mütaalasını açıkladı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklardan kaptan Erkan Atalay İm katıldı. Davadan çekildikleri için Ecesu’nun ailesi gelmedi. Duruşma savcısı Taner Tabel, 3 ayrı bilirkişi raporunda farklı oranlarda kusur belirlendiğini, kaptan Erkan Atalay İm’i asli kusurlu gösteren birinci ve üçüncü raporu dikkate aldığını belirtti.

Gemiciler kusursuz

Mütaalada İm hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmaktan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, usta gemici Özay Yaşar ve çımacı Levent Dönmez hakkında ise dosya içeriğine göre kusur görmediğini belirterek beraat kararı verilmesini istedi. Soruşturma sırasında 3 kez bilirkişi raporu istenmişti.

Haberin Devamı

3. raporda kaptan İm’in yüzde 70 asli kusurlu olduğu belirtilen raporda diğer sanıklarla birlikte anne Yılmaz’ın ise kusursuz olduğu belirtilmişti. Son raporda İDO’da ise yüzde 30 ile tali kusurlu olduğu anlatılmıştı.