Gazete Vatan Logo

Kansere röveşata

Geçen yıl yakalandığı lenf kanseri nedeniyle futbola bir süre ara veren Mersin İdman Yurdu futbolcusu Berkan Afşarlı sahalara golle döndü.

Kansere röveşata

Almanya doğumlu olan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Berkan Afşarlı geçen Ocak ayında FC Wil’den Mersin İdmanyurdu’na transfer oldu. Yeni takımında Türkiye Kupasında sadece 2 maça çıkabildi. Mart ayında boğaz ağrısı ile gittiği hastanede lenf kanseri hastalığına yakalandığını öğrendi. Zaman kaybetmeden tedaviye başladı. 8 ay süren tedavinin ardından tekrar sahalara golle döndü. Genç futbolcu hastalığını ve tedavi sürecinde yaşadıklarını VATAN’a anlattı:

‘İlk duyduğumda güldüm’

“İlk duyduğum anda güldüm, inanamadım. Benim başıma böyle bir şey nasıl gelir diye düşündüm. Ama tek bir an bile ne yapacağım diye düşünmedim. Hele futbolu bırakma ihtimali aklımın ucundan bile geçmedi. Aslına bakarsak ciddiye bile almadım. Çünkü hastalıkta erken teşhis konulmuştu ve doktor tedavi sürecinden umutlu olduğu ve başaracağımı söylemişti. Ama ailem için çok üzüldüm. Çünkü onlar bu hastalığa benim baktığım gibi basit bakamadılar. Onlara yansıtmamak için daha güçlü olmam gerekiyordu. Öyle de yaptım zaten, sevdiklerim desteğiyle tedaviye başladım.”

Haberin Devamı

‘Sakatlandım, döneceğim’

“Hastalık teşhisi konulduğu zaman takımımızın başında Rıza vardı. Durumu öğrenir öğrenmez hocam ve tüm kulüp seferber oldu. Tedavinin başlanması için her imkanı sağladılar. Hocam, ‘İyileşip takıma geri döneceksin’ dedi. Zaten ben de bunun aksini hiç düşünmemiştim. Bu hastalığa da bir sakatlanma olarak baktım. Günleri saydım, iyileştim ve artık sahalardayım.”

‘Sıfırdan başladım’

“Tedavinin ilk aşamasında ilaçlar olumsuz bir etki yaratmadı. Ama 12 kemoterapi tedavisi uygulandı. Bu süreçten sonra vücudum yorgun düşmeye başladı. Tedaviden sonra vücut yapım tamamen değişti. Sıfıra düştüm diyebilirim. Futbola başladığım ilk günlerime dönmüştüm sanki. Tabi hemen çalışmalara başladım. Şuanda eskisi gibi sporuma devam ediyorum. Geçirdiğim hastalığın negatif bir etkisi yok üzerimde.”

‘Ben buradayım, döndüm’

“Hastalıktan tamamen kurtulduğumu öğrendiğim gün babam yanımdaydı. Haberi alınca onun yüzündeki mutluluğu asla unutmayacağım. O zaman iyi ki pes etmemişim dedim. Haberi alan herkes çok sevindi. Kulübüm sözleşmemi uzattı ve uzun bir aradan sonra geçen hafta ik maçıma çıktım. Kendime güvenim gelmişti. Çaykur Rize karşısında oynadığım maç ise çok anlamlıydı. Çünkü çoğu insan bana inanmıyordu. Kanseri yenip tekrardan futbola dönemeyeceğimi düşünüyorlardı. Allah o günleri bir daha yaşatmasın.’

Haberin Devamı