Gazete Vatan Logo

Kansere inat ikiz bebek

Kanser teşhisi konulunca embriyolarını dondurdu, şimdi ikiz bebek bekliyor

Kansere inat ikiz bebek

Lenfoma kanseri teşhisi konulunca embriyolarını donduran Nergis Karapınar, amansız hastalığı yendikten sonra anne olmaya karar verdi. Dondurduğu embriyolarla ikizlere hamile kalan Karapınar, “Bebeklerimin beni beklediği düşüncesi bana güç verdi” dedi.

Nergis Karapınar, 26 yaşında yedi aylık evliyken lenfoma kanserine yakalandı. Kol ağrısıyla gittiği hastanede kendisine lenfoma teşhisi konulduğunu anlatan Karapınar, “Boynumda bir beze oluşmuştu kolum ağrıyordu, doktara gittiğimde gerçeği öğrendim. Kanser teşhisi konuldu, hemen kemoterapi ve radyoterapi görmem gerektiği söylendi. Daha o şoktan çıkamamışken bir tanıdığımız ‘Sizin henüz çocuğunuz yok, bu tedavilerden sonra olmama riski de var o yüzden neden embriyolarını dondur muyorsun’ teklifi getirdi. Hemen araştırmaya başladık ve kanser tedavisine başlamadan bir gün önce bu kararı verdik. İyi ki de vermişiz” diye anlattı.

‘Bana güç verdi’

İlk ameliyatının ardından gördüğü tedavilerden sonra kanseri atlattığını düşünürken kanserin ikinci kez kapısını çaldığını söyleyen Karapınar, “Yeniden ameliyat olup tedavilere başladım. O günlerde en büyük desteğim eşimdi. Bana hep ‘bak çocuklarımız bizi bekliyor’ diye moral verdi. Onların varlığı bana güç verdi. Doktorun artık iyileştiğimi ve anne olabileceğimi söylediğinde önce inanamadım. Sonrasında ise hemen nakil gerçekleşti ve şimdi onları sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Her şey onlar için

Baba Recep Mustafa Karapınar, “O tüm tedavi boşunca çok güçlüydü birbirimize ‘bebeklerimiz için’ diyerek moral verdik. Kabus dolu günler geride kaldı. Şimdi bebeklerimize kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz. Daha cinsiyetleri belli değil ama iki tane Beşiktaşlı daha dünyaya geliyor” dedi. Bebekleriyle ilgili daha hayal bile kuramadığını anlatan Nergis Karabayır ise, “Hala hayal gibi geliyor bütün bu olanlar. Benim gibi bütün hastalara ileride anne olma şanslarını kaybetmemeleri için bunu öneriyorum. Nakiller yapıldıktan sonra hamilelik testi için kan verdiğimde sonucunu bile bekleyemedim heyecandan ölmek üzereydim. Hamilesin haberini aldığımda ise dünyalar benim oldu” dedi.

Haberin Devamı