Gazete Vatan Logo

Kalkavan duruşmada ağladı

Modacı Sinem Yalçın’a cipiyle çarparak öldüren Faruk Kalkavan “12 yaşındayken babamı trafik kazasında kaybettim. Bu bir kaderdi, yaşandı” dedi

Kadıköy Acıbadem mevkiinde 2 ay önce meydana gelen kazada, İşadamı İhsan Kalkavan’ın yeğeni 24 yaşındaki Faruk Kalkavan, emniyet şeridine çektiği otomobilini kontrol eden Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a (29) cipiyle hızla çarptı. Olaydan sonra kaçan Kalkavan ertesi gün polise teslim olurken Sinem ise öldü.

Hakkında 22.5 yıla kadar hapis istenen Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kalkavan’ın yargılanmasına dün Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

“Yardım çağırdım”

Savunmasına Yalçın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Kalkavan gözyaşlarına boğularak, 12 yaşındayken babasını trafik kazasında kaybettiğini, acının ne olduğunu en iyi kendisinin bildiğini belirtti. Kazanın bir kader olduğunu söyleyen Kalkavan, “Çarptıktan sonra durup hemen ambulans çağırdım. Daha sonra olay yerinde 150’ye yakın kişi birikti. Korktum ve uzaklaştım. Ertesi gün de gelip polise teslim oldum. Alkollü değildim” dedi.

Olay sırasında Sinem Yalçın’la birlikte olan Elif Çelik ise, “Kazadan önce ufak bir kaza yapmıştık. Hasara bakmak için aracı emniyet şeridine çektik ve aşağıya indik. Sinem sol tarafta, ben ise aracın sağ tarafındaydım. O sırada hızla gelen bir jip arkadaşımı altına alıp bariyerlerin arkasına doğru sürükledi. Gördüğümde bariyerlerin arkasında yatıyordu. Bende kendimi bariyerlerin arkasına attım” dedi. Elif Çelik ayrıca, Kalkavan’ı kaza yerinde görmediğini, ve yardım etmediğini belirtti.

Kokainman iddiası

Baba Sinan Yalçın ise “Kızımı bu halde bırakıp kaçmak insanca bir davranış değil. Sanık avukatı K. F. emniyete giderek MOBESE kayıtlarını sildirmiştir. Kendisini baroya şikayet edeceğim. Sanık kokainmandır. Saç örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumu’na gönderilsin” dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı