Gazete Vatan Logo

Kaleiçi’nde müziğe 21 bin lira ceza!

Antalya’da kentin eğlence merkezi Kaleiçi’nde ’müzik yasağı’ şoku yaşanıyor. Son 3 gecedir çok sıkı denetim yapılırken işletmeciler ağır cezalara yoğun tepki gösterdi.

Kaleiçi’nde müziğe 21 bin lira ceza!

Antalya’nın onlarca bar ve kafenin olduğu tarihi Kaleiçi, aynı zamanda kentin en önemli eğlence merkezi konumunda. Yat Limanı ile bütünleşik olarak yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanı olan tarihi Kaleiçi’nde, butik pansiyonların yanı sıra kafe-bar tarzında 100’e yakın eğlence mekanı da bulunuyor. Yapıların büyük bölümü bahçeli olan veya sigara yasağı gibi nedenlerle de birçoğunun dışarıya masa- sandalye attığı işletmelere yönelik son günlerde sıkı denetim uygulanmaya başladı.

Ruhsatsıza af yok

Son 3 gecedir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nden teknik personel, zabıta ve polis ekipleri ile birlikte yapılan denetimlerde çok sayıda işletmeye ağır cezalar uygulandı. Tutanak tutulan işletmelere de 21 bin 375’er TL ceza uygulandı. Simurg, Club Ally, İsyan, The Jango, Mavi Meyhane, Nevizade, Red House, Rox, Spange Pub, Hasanağa gibi birçok mekana tutanak tutulurken, bu mekanlardan bir çoğu da müzik yasağı nedeniyle son günlerde işyerlerini kapalı tutmaya başladı.

Haberin Devamı

Valilik: Yasak değil

Kaleiçi’nde müziğin tamamen yasaklandığı yönünde esnafın dile getirdiği şikayetleri ve denetimlerin artırılmasını değerlendiren Vali Yardımcısı Mestan Yayman, müziğin yasaklanmadığını söyledi. Kaleiçi’nde yüksek müzik sesine yönelik çok yoğun şikayet geldiğini belirten Yayman, “Burada pansiyonlar da var. Pansiyon turizmciliği de önemli” dedi. Antalya’nın en büyük açık hava diskosu Club Ally işletmecisi Adnan Tosun da çalıştığı işyerini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kiraladığını hatırlatarak, “Benim diskotek ruhsatım var.

‘Bodrum’da Çeşme’de yok’

Bunu bana Kültür ve Turizm Bakanlığı vermiş. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu ruhsatı iptal etmiş. İki bakanlığın arasında kaldık. 18 yıldır bu işletmeyi çalıştırıyoruz. Polisin böyle bir uygulamasına hiç şahit olmadım. İstediğimiz tek şey var. O da devletten bunun çözüme kavuşmasıdır. İlla ki kapatılacak diyorsalar da gelsinler kapatsınlar. Eğer gerçekten sesimiz dışarıya çıkıyorsa ve insanları rahatsız ediyorsa cezamı kessinler. İstanbul, Bodrum, Çeşme, Alanya, Kemer’de yasak yok, neden bizde var? Sesimin çıkmaması şartıyla bu izni istiyorum. Başka kimseden bir şey istediğim yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

İki turist şikayetçi

İşletme sahipleri Kaleiçi’nde ikamet eden biri Hollandalı biri İsveçli iki turistin de sürekli müzik yapan işletmelerden rahatsız olduğu yönünde şikayette bulunduğunu anlattı. İşletme sahipleri Valiliğe yapılan yaklaşık 300 şikayetin 200’ünün bu kişilere ait olduğunu iddia etti. İşletmetmeciler son dönemde canlı müzik ruhsatı yönünde de büyük sıkıntı yaşadıklarını belediyeden ruhsat alamadıklarını da dile getirdi.

Düğün davası Kaleçi’nde

Kaleiçi Kültür Derneği Yönetim Kurulu ise işyeri sahipleriyle birlikte yaşanan bu büyük soruna karşın hem esnaflarla birlikte yapılan toplantılar hem de denetim yapan kurumların temsilcileriyle görüşmeler yaparak çözüm arayışına girdi. Açık alanda müziğin tamamen yasaklandığı söyleyen Dernek Başkanı Fikret Çağan, “Türkiye’nin başka bir ilinde geçmişte bir avukat sokak düğünleri nedeniyle uyuyamadığı, rahatsız olduğu yönünde bir dava açıyor ve bu davayı kazanıyor. Ardından bu konu kafe ve barlara kadar uzanıyor” dedi.

Haberin Devamı