Gazete Vatan Logo

Kalbi dayanamadı

20 yaşındaki biricik kızı Gamze’yi sınavda kaybeden baba Abdülkadir Eratıcı acı olayı anlattı

20 yaşındaki biricik kızı Gamze’yi sınavda kaybeden baba Abdülkadir Eratıcı, “Geçen sene Toefl sınavında bir puanla hazırlık sınıfından geçemedi. Bu sene de geçemezse okulla ilişkisi kesilecekti. O yüzden sınava hazırlanırken çok stresliydi. Sınavda da zaten aniden fenalaşmış” diyerek olanları anlattı

Geçen yıl kazandığı özel üniversitenin hazırlık bölümünde Toefl sınavında gerekli puanı alamayınca birinci sınıfa geçemeyen 20 yaşındaki Gamze Eratıcı, bu yıl son şansını denedi. Geçtiğimiz cumartesi günü okuluna gelen genç kız, arkadaşlarıyla birlikte sınava girdi. Herşey yolunda giderken sınavın bitmesine 20 dakika kala aniden fenalaştı. Önündeki sıraya yığılan Gamze Eratıcı, önce okulun sağlık ocağına götürüldü. Burada yapılan müdahale yeterli gelmeyince Maslak Acıbadem Hastanesine kaldırıldı. Ama burada 1.5 saat boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen Eratıcı hayatını kaybetti.

Bebeğim melek oldu

Tek kızlarını kaybeden anne Nisa ve baba Abdülkadir Eratıcı, başarılı bir öğrenci olan kızlarının hayalleri olduğunu anlattı. Lisede Bilfen Eğitim Kurumları’ndan mezun olan Gamze’nin uluslararası ilişkiler okumak istediğini anlatan baba Eratıcı, “İstediği üniversiteyi kazandı. Geçen sene hazırlık sınıfına gitti ama ingilizce sınavını geçemediği için sene tekrarlamak zorunda kaldı. Bu sene ikinci kez şansını denemek istedi. Özel hocalardan ders aldı, kendisi de çok çalıştı. Bu sefer sınavı başarıyla vereceğine çok emindi” dedi. Sınavın yapılacağı cumartesi günü kızının erkenden kalktığını anlatan baba, “Bu sınavdan geçemezse okulla ilişiği kesileceği için çok heyecanlyı ve stresliydi. Ama çok çalıştığı için de kendine güveniyordu. Sınava gitmek için evden çıktı sonra da acı haberi aldık” diye konuştu.

Kızının, sınavın bitimine 20 dakika fenalaştığını anlatan baba, “Birden sınavda sıraya yığılıp kalınca hemen arkadaşları müdahale etmiş, dışarı çıkartmışlar biraz hava almasını sağlamışlar. Okulun içinde sağlık ocağına götürmüşler ama orada gerekli donanım olmadığı için kızımı ambülansla Maslak Acıbadem Hastanesi’ne götürmüşler. Hastaneye vardığında kızımın solunumunun durduğu söylendi. Ama doktorlar 1.5 saat boyunca müdahale etmişler ama kızımı geri getirmeyi başaramadılar” dedi. Kızının kesin ölüm nedeninin belli olmadığını söyleyen baba, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporu beklediklerini dile getirdi.

Toprağa verildi

20 yaşındaki genç kız dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Kızlarının tabutunun başında zorlukla ayakta duran anne ve baba Eratıcı, taziyeleri kabul etti. Gamze Eratıcı’nin cenazesi Şenlikköy Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazından önce kızının tabutuna sarılarak öpen acılı anne Nisa Eratıcı, tabutun üzerine yanında getirdiği gelinliği örttü. Ayakta durmakta zorlanan anne tabutun başından akrabaları tarafından güçlükle uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı