Gazete Vatan Logo

İşte son teknoloji mucizeleri

Dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), ABD'nin Las Vegas kentinde 3. gününe girdi

140 bin kişinin gezdiği fuara, 140 milyar dolarlık bir pazarı temsil eden 200 firma katılıyor. Fuarda ilk kez teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulan ürünler, alanlarında çığır açacak nitelikte…

Bu televizyon tam 274 ekran
CES fuarına LCD televizyon üreticileri arasındaki rekabet damga vurdu. LG, 100 inçlik (254 ekran) televizyonunu tanıttıktan birkaç saat sonra Sharp 108 inçlik (274 ekran) LCD'sini tüketicilerin beğenisine sundu.

En ince klavyeli cep telefonu!
Motorola, CES fuarında cep telefonu sektöründe çığır açacak yeni ürününü tanıttı. Kalınlığı sadece 11.5 milimetre olan MotoQ, en ince klavyeli telefon unvanını aldı. MotoQ aynı zamanda 1.3 megapiksel çözünürlüğe sahip dijital kamera ve MP3 çalara sahip.

Elektro-şok halka iniyor
ABD polisine elektroşok cihazı satan Taser International, tüketicilere yönelik yeni ürününü Nisan'da piyasaya sürüyor. 50 bin volt yayan elektro-şok cihazı, kişiyi geçici olarak felç ediyor. ABD fiyatı 350 dolar.

Resim çerçevesi video da oynatıyor
Fotoğraf devi Kodak, kablosuz ortamda bilgisayara bağlanabilen bir resim çerçevesi tasarladı. Dijital fotoğrafların görüntülenmesini sağlayan çerçeve, aynı zamanda video oynatabiliyor, müzik çalıyor.

Pedal çevirirken telefon şarj edin
Motorola CEO'su Ed Zander, bisiklete binerken cep telefonunu şarj eden bir sistem tanıttı. Tekerlekler dönerken oluşan enerji, gidona yerleştirilen telefonu şarj ediyor.

Bir diske 170 DVD film sığdı
Teknoloji devi Hitachi, l terabaytlık (1000 GB) dahili sabit diskini teknoloji tutkunlarının beğenisine sundu. Hitachi'nin yeni mucizesiyle birlikte bilgisayar hafızasına ortalama 170 DVD film kaydetmek mümkün olacak.

Ve karşınızda "Cep İPod"
Apple, artık tüm dünyada bir fenomen olan İPod müzik çalarının cep telefonlu versiyonunu dün ilk kez tanıttı. Apple CEO'su Steve Jobs tarafından MacWorld teknoloji fuarında tanıtılan cihaz aylardan beri merak uyandırıyordu. Tayvan'da gizli bir fabrikada üretilen ve dünkü tamuma kadar hakkında hiçbir bilgi verilmeyen cihaza iPhone adı verilmesi bekleniyor. Apple firmasının AT&T ve Cingular cep telefonu firmalarıyla ortaklığa gittiği yeni cep telefonu iki farklı versiyonda piyasaya sürülüyor. 4 gigabyte'lık (Yaklaşık 1000 şarkı alabilen) cep telefonu 499 dolardan, 8 gjgabyte hafızaya sahip (2000 şarkı alabilen) cep telefonu ise 599 dolardan Haziran ayında piyasaya sürülecek Telefonların en büyük özelliği mp3 çalar piyasasının yüzde 70/ine hakim olan İPod cihazının tüm özelliklerine sahip olması ve aynı zamanda dokunmatik ekranı aracılığıyla cep telefonu görüşmeleri yapılmasına olanak sağlaması. Sadece 1.5 santimetre kalınlığında olan iPhone, aynı zamanda 2 megapiksellik bir fotoğraf makinesini de içinde barındırıyor. Aplle'ın ünlü OSX işle-timsistemiyle çalışacak olan telefon aynı zamanda elektronik postalan sesli okuma avantajına da sahip.

Haberin Devamı