Gazete Vatan Logo

İstanbul'da 2 gün hava soğuk olacak

İstanbul'da kar bugün etkisini kaybediyor ama, en son hava durumu tahminlerine göre bugün ve yarın çok soğuk olacak.

İstanbul'da 2 gün hava soğuk olacak

İstanbul'da kar yağışı yeniden kendisini göstermeye başladı. Dün gece aniden bastıran kar yağışı özellikle kentin yüksek yerlerinde etkili oldu. Peki İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek? İstanbul hava durumu tahminlerine göre bugün ve yarın kentte hava sıcaklıkları ne olacak? İşte İstanbul hava durumu tahminlerinin detayları...

İSTANBUL'DA HAVA ÇOK SOĞUK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı en son İstanbul hava durumu tahminlerine göre, bugün kar yağışı etkisini azaltacak. Ara ara yağması beklenen kar yağışı nedeniyle bugün İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık -2 derece. Kentte termometreler en yüksek 3 dereceyi gösterecek.

HAVA SICAKLIKLARI ÇARŞAMBADAN İTİBAREN YÜKSELECEK

İstanbul'da meteorolojik tahminlere göre yarın kar yağışı beklenmiyor. Çok bulutlu bir havanın olması beklenen İstanbul'da yarın sıcıklık değerleri yine eksileri gösterecek. Yarın İstanbul'da beklenen en düşük sıcaklık -2 en yüksek sıcaklık ise 2 derece olacak. İstanbul'da hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren yükselecek.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİN HARİTALARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı en son hava durumu tahmin haritalarına göre, önümüzdeki 5 gün Türkiye genelinde beklenen hava olayları aşağıdaki gibi olacak.


KAR YAĞIŞI KENTTE OLUMSUZLUK YARATMADI

İstanbul'da yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı şehir merkezinde herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumu devam ediyor.

Kentte yüksek yerlerde etkili olan kar yağışı şehir merkezinde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle tipiye dönmesi beklenen kar yağışının sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlara, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, tatile gideceklere de araçkullanırken takip mesafelerini korumaları ve aşırı hız yapmamaları önerisinde bulunuldu.