Gazete Vatan Logo

İSKİ’de ödül gibi terfiler!

Dilara'nın rögara düşüp ölümüne sebebiyet veren kazada sorumluluğu bulunan İSKİ mühendisi ve amirler terfi ettirildi

5 yaşındaki Dilara Dumrul’un rögara düşüp ölümüne sebebiyet veren MVM firması ortaklarının başka bir adla İSKİ’den yeni ihaleler almasının ardından, kazada sorumluluğu bulunan İSKİ mühendisi ve birim amirlerinin de terfi ettirildikleri anlaşıldı

27 Şubat’ta İstanbul Bahçelievler’de Tavukçuderesi üzerinde yaşanan feci kazadan sonra Bakırköy Adliyesi’nde dava açıldı. İhaleyi alan firmanın taşeronu Güntek şirketinin sahibi Ömer Adnan Kaya, şantiye şefi Yunus Naci Ozanlı, ihaleyi kazanan MVM firmasının ortakları Bilal Şahin, Osman Şahin, Birol Bala, inşaatı İSKİ adına denetleyecek olan kontrol mühendisleri Mehmet Erbaş ve Ali Albayrak sanık sandalyesine oturtuldu. Sanıkların taksirle adam öldürme suçlarından 2 ile 6 ay arasında hapis cezaları istendi. Dava hala devam ederken yeni gelişmeler yaşanıyor.
Sanık sandalyesinde oturan Mehmet Erbaş’ın Atık Su İnşaat Şube Müdürlüğü görevine terfi ettirildiği ortaya çıktı. Mehmet Erbak aynı zamanda İSKİ Genel Koordinatörü Recep Çalık’ın da damadı. Erbaş’ın müdürü olan eski Atık Su İnşaat Şube Müdürü ise Kanalizasyon Daire Başkanlığı görevine getirildi. Kazanın olduğu dönemde bütün bu kadronunun müdürlüğünü yapan Alişah Koyuncu ise Atıksu İnşaat Daire Başkanlığı’na vekaleten bakıyordu. Eylül ayında onun da asaleten bu göreve atandığı belirlendi. Kazanın önce ve sonrasında geçen süre zarfında ihalelerin ve yatırımların başındaki isim olarak görülen M. Tevfik Göksu ise hala yatırımlardan sorumlu İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.

9 ayda neler oldu?

Olayın ardından İSKİ Genel Müdür Dursun Ali Çodur, görevini ihmal ettiği gerekçesiyle istifaya zorlanmıştı. Ancak sonradan Çodur’un görevden alınmadığı, 52 bin YTL’lik ikramiyeyle birlikte emekli edildiği ortaya çıktı. Gazetemizde dün yayınlanan bir başka haberde de, İSKİ’den ihaleyi alıp projeyi yürüten MVM firmasına 2 yıl ihale yasağı getirilmesine rağmen, şirket ortaklarının KBT adında yeni bir şirket kurdukları duyuruluyordu. Üstelik eski MVM’cilerin, Dilara’nın ölümüne neden olan projeyi referans gösterip, İSKİ’den 17 Ağustos’ta 13.6 milyon YTL.’lik ihale aldıkları tespit edildi.



Haberin Devamı