Gazete Vatan Logo

Işık Üniversitesi 12. yılına 3 önemli yenilikle giriyor

Geçen yıl akademisyen/yayın oranında tüm üniversiteler arasında ikinci sırayı alan Işık Üniversitesi 2007-2008 eğitim-öğretim yılına öğrenci odaklı yeniliklerle başlıyor

ÖSS’de fakülteni seç bölümünü sonra belirle

Işık Üniversitesi’nde yerleştirme artık fakülte bazında. Fakülte tercihi yapanlar kayıt olurken istedikleri bölüm/programı tercih ederler. Birinci sınıfın sonunda bu tercihlerini değiştirme veya kesinleştirme hakları vardır. Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne yerleştirilen bir öğrenci, örneğin Mühendislik Fakültesi’nde yer alan Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programlarından istediğine kayıt yaptırır. Bu fakültede hangi programa devam edeceğine kesin olarak birinci sınıfın sonunda karar verir. Bu durum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için de geçerli olup, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yer alan İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Siyaset Bilimi programlarından birini tercih ederek kayıt yaptıran öğrenciler birinci sınıfın sonunda kararlarını kesinleştirir.

Aynı durum Fen-Edebiyat Fakültesi için de geçerli olup bu fakülteye sayısal puan türüyle yerleşilen Enformasyon Teknolojileri, Matematik, Matematik Mühendisliği ve Fizik programlarından birini tercih ederek kayıt yaptıran öğrenciler ve fakültenin eşit ağırlıklı puan türüyle yerleşilen Yönetim Bilişim Sistemleri ve İnsan ve Toplum Bilimleri programlarından birini tercih ederek kayıt yaptıranlar, birinci sınıfın sonunda bu fakültede yerleştirildikleri puan türündeki herhangi bir programı seçerek kararlarını kesinleştirir. Yukarıda örneklerde belirtilen hususlar her öğrenci için geçerli olup herhangi bir koşula tabi değildir ve öğrencinin burks statüsünü değiştirmez.

Güzel Sanatlar Fakültesi açılıyor

Işık Üniversitesi’nin 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi için ikinci sürprizi ise Güzel Sanatlar Fakültesi oldu. Fakülte, ünlü ressam Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan tarafından kuruldu. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak olan fakülte, üniversitenin Maslak Kampüsü’nde eğitim verecek. Eğitim dilinin Türkçe olacağı programlara katılmak için 23 Temmuz-

3 Ağustos 2007 tarihleri arasında Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’ne başvurmak gerekiyor. Fakülte bünyesinde açılan Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü, Görsel Sanatlar Bölümü (Resim, Heykel, Seramik), Endüstriyel Ürünler Tasarımı Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü birbirinden önemli isimler tarafından yönetilecek.

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü açılıyor

Makine Mühendisliği Bölümü, Uluslararası Ticaret Programı, Siyaset Bilimi Programı bu yıl açılan bölümler. Ama bir bölüm var ki, Türkiye’de bir ilk: İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü. Programda, yalnızca kendi toplumunun değil, diğer toplumların da ekonomik, tarihi, kültürel, siyasi, psikolojik, teknolojik ve sosyal boyutlarını bilen, insan ve toplumla ilgili konulara bilimsel yöntemlerle yaklaşabilen bireyler yetiştirmek amaçlanmakta. Programa, EA puanla alınacak öğrenciler, ikinci yılın sonunda iki dal arasında seçim yapma olanağına sahip olacak: Bilim, Teknoloji ve Toplum Dalı veya Sanat, Kültür ve Toplum Dalı.

IŞIK Üniversitesi Tanıtım Günleri

17 Temmuz-3 Ağustos 2007 tarihleri arasındaki Tanıtım Günleri için servis programı şöyledir:

TAKSİM’DEN kalkış 10.00, tanıtım programı 11.30 -12.30, kampüs turu ve öğle yemeği 12.30-14.00, Taksim’e dönüş 14:00.

BAKIRKÖY’DEN kalkış 10.00, tanıtım programı

11.30-12.30, kampüs turu ve öğle yemeği 12.30-14.00, Bakırköy’e dönüş 14.00.

KADIKÖY’DEN kalkış 10.00, tanıtım programı 11.30-12.30, kampüs turu ve öğle yemeği 12.30-14.00, Kadıköy’e dönüş 14.00.

* Ücretsiz olan sevrisler Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi önünden, Bakırköy’de Ataköy Yolu-Emin Pastanesi önünden ve Kadıköy’de Haldun Taner Sahnesi önünden hareket eder.

FAKÜLTELER ve BÖLÜMLER

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

* Fizik

* Matematik

* Matematik Mühendisliği

* Enformasyon Teknolojileri

* Yönetim Bilişim Sistemleri Programı

* İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

* İşletme

* Uluslarası Ticaret

* İktisat

* Uluslarası İlişkiler

* Siyaset Bilimi

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

* Bilgisayar Mühendisliği

* Yazılım Mühendisliği / SUNY ile ortak)

* Elektronik Mühendisliği

* Endüstri Mühendisliği

* Makine Mühendisliği

GÜZEL SANATLAR FAK.

* Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım

* Görsel Sanatlar/(Resim, Heykel, Seramik)

* Endüstri Ürünleri Tasarımı

* İç Mimarlık

* Moda ve Tekstil Tasarımı

Başarılı öğrencilerimizi bursla ödüllendiriyoruz
Eğitimi ücretli olan Işık Üniversitesi ilk 5000’e giren adaylardan öğretim ücreti ve yurt ücreti almıyor. İlk 1000’e giren adaylara aylık 300 YTL veriyor. 1000 öğrenci olan kontenjanının, 47’sine tam burs vererek öğretim ücretinin tamamını, 160’ına da yarım burs vererek öğretim ücretinin yarısını karşılıyor. Işık Lisesi, Spor, Sanat, IB Diploması burslarının yanısıra tercihlerinde Işık Üniversitesi’nin lisans programlarına ilk 5 sırada yer veren ve Işık Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilere İngilizce Hazırlık Programı ve lisans öğretimi süresince öğretim ücretinin % 25’i kadar burs veriliyor.

Işık Üniversitesi’nin üniversiteye hazırlık, lisans ve lisansüstü düzeyindeki eğitim-öğretimin niteliğini, verilen burs ve öğrenci destekleriyle yükseltmek, öğrencileri daha fazla çalışmaya teşvik etmek, başarılı öğrencileri ödüllendirmek, onların spor ve sanata olan ilgi ve katkılarını destekleyerek ulusal ve uluslararası alanlarda Işık Üniversitesi’nin adını duyurmak amacıyla çeşitli burslar verilmektedir.

ONUR BURSLARI

Yüksek Onur Bursu: Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sıralamasında ilk 1000’e giren ve Işık Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilere verilen burstur. Bu öğrencilerden öğrenimleri süresince öğretim ücreti alınmaz. Işık Üniversitesi yurtlarında ücretsiz kalırlar ve çalışma bursu karşılığı kadar bir tutar kendilerine cep harçlığı olarak verilir.

Onur Bursu: Öğrenci Seçme Sınavı sıralamasında 1001-5000 öğrenci içine girip Işık Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilere verilen burstur. Bu öğrencilerden öğrenimleri süresince öğretim ücreti alınmaz ve Işık Üniversitesi yurtlarında ücretsiz kalırlar.

GİRİŞ BURSLARI

Üstün Başarı Bursu (Tam Burs): Işık Üniversitesi’ne ÖSS sıralamasına göre Tam Burs ile yerleşen öğrencilere verilen burs olup, bu öğrencilerden öğretim ücreti alınmaz.

Başarı Bursu (Yarım Burs): Işık Üniversitesi’ne ÖSS sıralamasına göre Yarım Burs ile yerleşen öğrencilere verilen burs olup, bu öğrencilerden öğretim ücretinin yüzde 50’si alınmaz. Giriş Bursları alan öğrencilerden Hazırlık Programını başarıyla bitiremeyenlerin bursları kesilir. Bu şekilde bursu kesilenlerin hazırlık programını başarıyla tamamlayarak lisans öğrenimlerine başlamaları durumunda bursları tekrar bağlanır.

DESTEK BURSLARI

Işık Liseleri Destek Bursu: Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Liseleri’ni bitirerek tercihlerinde Işık Üniversitesi’nin lisans programlarına ilk 5 sırada yer veren öğrencilerden İngilizce Hazırlık Programı ve lisans öğretimi süresince öğretim ücretinin yüzde 50’si alınmaz.

IB Diploması Bursu (Uluslararası Bakalorya Bursu): Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate-IB) programından diploma alan ve Işık Üniversitesi’nin lisans programlarına yerleşenlerden İngilizce Hazırlık Programı ve lisans öğretimi süresince öğretim ücretinin yüzde 50’si alınmaz.

* Genel Liseler Destek Bursu: Tercihlerinde Işık Üniversitesi’nin lisans programlarına ilk 5 sırada yer veren ve Işık Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerden İngilizce Hazırlık Programı ve lisans öğretimi süresince öğretim ücretinin yüzde 25’i alınmaz.

REKTÖRDEN...
Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu


Kaliteli eğitimin adresi Işık Üniversitesi’dir
HAYATINIZIN ayrılmaz bir parçası olacak bilgi, beceri, ve değerlerin oluşacağı üniversite eğitimine ilişkin adımı atmanın arifesindesiniz. Yüksek öğrenim göreceğiniz üniversiteyi tanımak, seçeceğiniz eğitim dalının özelliklerini bilmenizin önemi ne kadar vurgulansa azdır. Işık Üniversitesi, öğrencilerine özgür bir düşünce ortamı içinde çağdaş mesleki bilgi birikimi vermeyi ilke edinmiştir. Ayrıca üniversitemiz, eğitiminiz sırasında bilimsel bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenme, kritik düşünme, kendinizi zihin ve beden olarak geliştirme, yeniliğe açık olmayı bir yaşam biçimi haline getirme olanakları sunmaktadır. Üniversitemiz eğitimde kalite anlayışını, web sayfasında (www.isikun.edu.tr) göreceğiniz, “Eğitimde Kalite” ile tanımlayan ve uygulayan tek ulusal üniversitedir.

Eğitim dili İngilizce
Eğitim dili İngilizce olan Işık Üniversitesi’nin İngilizce Hazırlık programı kadrosunun büyük çoğunluğu anadili İngilizce olan öğretmenlerden oluşmaktadır. İngilizce bilmeden Işık Üniversitesi’ne katılan öğrencilerimizi de bir yıl içinde akademik İngilizce kullanacak düzeye ulaştıran İngilizce Hazırlık Programımız, öğrencilerimizin ileride sahip olacakları kariyerlerde uluslararası düzeyde başarılı olmalarına fırsat yaratmaktadır. Öğrencilerimize İngilizce dışında Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Rusça olanakları da sunmaktayız. Işık Üniversitesi Şile’deki kampüsü ve Maslak’taki yerleşkesiyle AB standardlarında eğitim veren, yenilik ve kalite arayışında olan bir kurumdur. 2007-2008 akademik yılında hepinize başarılar diler, sizleri Işık Üniversitesi’nin eğitim programlarında görmeyi dilerim.

ŞİLE KAMPÜSÜ
İSTANBUL’A 45 dakika mesafedeki Işık Üniversitesi Şile Kampüsü yurtları, sosyal tesisleri, eğitim ve idari binalarıyla 490 dönümlük bir arazi içinde bir “Eğitim Kampüsü” olarak planlandı. “Doğru mekânlarda, doğru yaşamayı öğrenmek” eğitimin en büyük bileşenlerinden biridir. Üniversite Şile Kampüsü’nde gerçek bir üniversite ortamı sunarken, yeni açılan Maslak Kampüsü’nü de Güzel Sanatlar Fakültesi için restore ederek, bir sanat mekanı yarattı.

İLETİŞİM /ŞİLE KAMPÜSÜ

Işık Üniversitesi

Kumbaba Mevkii Şile, 34980

MASLAK KAMPÜSÜ

Işık Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

Büyükdere Cad. Maslak 34398

Tel: 0216 - 712 14 60

www.isikun.edu.tr

Haberin Devamı