Gazete Vatan Logo

İntikamını böyle anlattı!

Sakatladığı elimle...

ADANA’da kendisini bıçakla yaralayan 40 yaşındaki Mehmet Gökcek’i cezaevinden çıktıktan sonra sokakta tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanıp, hakkında, ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 33 yaşındaki Kamil Demir’in yargılanmasına başlandı. Sanık Demir, "Yolumu kesip bana küfrederek bıçak çekti. Ben de yediğim dayaktan dolayı sakat olan sağ elimle ateş ettim" dedi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi’nin İstiklal Mahallesi’nde geçen 31 Mayıs 2012’de meydana geldi. İddiaya göre, aynı kahvede çalışan Mehmet Gökcek ile Kamil Demir, olaydan 4 ay önce kavga etti. Kavgada Demir’i bıçakla yaralayan Gökcek tutuklandı. Gözaltına alınıp tutuklanan ve ardından yargılandığı mahkemece tahliye edilen Mehmet Gökcek, cezaevinden çıktı. Bunu duyan Kamil Demir, akşam evine gittiği Mehmet Gökcek’i, barışmak istediğini söyleyerek, dışarı çağırdı. İkili arasında sokakta başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Demir, üzerinde taşıdığı tabancayla Gökcek’e ateş etti. Vücuduna 5 mermi isabet eden Gökcek, götürüldüğü Adana Devlet Hastanesi’nde öldü.

Olayın ardından kaçan Kamil Demir, Karataş İlçesi’nde saklandığı bir arkadaşının evinde yakalandı. Demir, hem sorguda hem de tutuklandığı nöbetçi mahkemede susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Cumhuriyet savcısı, sanık Demir’in, ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapsini istedi.

’ÖLDÜ DİYE BIRAKTILAR’

3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanık Demir, amacının öldürmek olmadığını ileri sürerek yaşamını yitiren Mehmet Gökcek’i suçladı. Olayların, ağabeyi ile yengesi arasında çıkan sorunlardan kaynaklandığını öne süren Demir savunmasında şunleri söyledi:

"Mehmet Gökcek, ağabeyimin eşinin kuzenidir. Ağabeyim ile yengem arasında sorunlar çıkınca bize karşı hasım oldular. Aileler arasında kavga çıktı. Bir yıl kadar önce de ben evime giderken Mehmet Gökcek ile kardeşleri beni kumarhane olarak işlettikleri yere götürüp, dövdüler. Sonra da öldü diye bırakıp kaçtılar. Ben gözümü hastanede açtım. Gözümden ve sağ kolumdan ameliyat oldum. Şikayetçi olduğum için Mehmet Gökcek cezaevine girdi. Şikayetimden vazgeçmem için tehdit ettiler. Şikayetimi geri çekince tahliye oldu. Olay günü de yolumu kesip bana küfrederek bıçak çekti. Ben de yediğim dayaktan dolayı sakat olan sağ elimle ateş ettim."

’6 ÇOCUKLA ORTADA BIRAKTI’

Sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen Gökcek’in nikahsız yaşadığı Nejla Dere ise "Kocam oğlumla birlikte kardeşlerinin yanından dönerken saldırıya uğradı. Kocamın suçu yoktu. Beni 6 çocukla ortada bıraktı. Evim yıkıldı. En ağır şekilde cezalandırılsın" dedi.

Maktulün kardeşi Ramazan Gökcek de "Sanık daha önce de birçok gasp suçu işlemiştir. İçtiği sigarayı bile bakkallardan zorla almıştır. Kardeşimi de suçsuz yere vurmuştur" ifadelerini kullandı.

Sanık Kamil Demir’in annesi Gülüstan Demir ise ifadesinde "Ölen Mehmet ile kardeşi ellerinde bira şişeleriyle kapımızın önünde sürekli küfrediyor ’Seni çolak ettik, kör ettik’ diye bağırıyorlardı. Buna can dayanamaz. Oğlum da dayanamadı" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için davayı erteledi.

Haberin Devamı