Gazete Vatan Logo

İntihar etmemiş, asılmış

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde 2 yıl önce, evinin kömürlüğünde tavana iple asılı bulunan gayrimenkul zengini 78 yaşındaki Hayati K’nin intihar ettiği kanısına varılarak dosya savcılık tarafından kapatılan dosyasında gelişme yaşandı.

İntihar etmemiş, asılmış

İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı, olayda cinayet ihtimalinin bulunduğu, Hayati K’nin birileri tarafından asılmış olabileceği yönünde rapor verdi. Ailesi, İstanbul Üniversitesi’nin bu raporu ile başvurunca, savcılık dosyayı yeniden açtı. Mütalaada, Hayati K’nin kendisini asabilmesinin mevcut koşullar ve ortam şartları göz önüne alındığında mümkün olmadığı, başka biri ya da birileri tarafından asılmış olabileceği ve soruşturmanın cinayet olarak ele alınması gerektiği vurgulandı. Ailenin mütalaanın ardından yaptığı itiraz üzerine savcılık soruşturma yeniden başlatıldı.

‘Bizim de can tehlikemiz var’

Hayati K’nin oğlu İsmail K., kömürlükte merdivenle babasının asılı olduğu yeri göstererek, babasının buraya çıkmasının zor olduğunu söyledi. Babasının ölümüyle ilgili incelemeler ve delil toplamalar sırasında eksiklikler olduğunu öne süren İsmail K. şunları söyledi: “Babamı acı bir şekilde kaybettik. Babam şüpheli bir şekilde kömürlükte asılı vaziyette bulundu. Bilirkişi raporu ile birlikte savcılığa itirazda bulunduk. Bu itirazımızda bizim de can tehlikemizin bulunduğunu belirttik.” Kızı Necla K. D. de, “Babamın katilinin ve annemin başına gelen olayın faillerinin adalet önüne çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı