Gazete Vatan Logo

İnsansız hava aracıyla kız öğrencilere taciz!

İstanbul Cevizlibağ Atatürk Öğrenci yurdunda kız öğrencilere tacize teknoloji de alet edildi. İHA’larla (insansız hava aracı) yapılan taciz olayın boyutunu gözler önüne serdi

İnsansız hava aracıyla kız öğrencilere taciz!

Türkiye’nin en büyük kız öğrenci yurdu olan Atatürk Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrencilere yapılan tacizlerde artık teknolojide kullanılmaya başlandı. Önceden sadece sözlü ve fiili tacize maruz kalan kız öğrenciler artık insansız hava aracı(İHA) ve lazer ışıklarıyla da taciz edilmeye başlandı. Tacize maruz kalan kız öğrencilerden S.A yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

3 koldan taciz

“Tacizler farklı boyutlara ulaştı. Artık teknolojik araçlarla bizi taciz etmeye başladılar. Son bir aydır yola bakan odaların camlarında yansımalar oluyordu. Ne olduğunu anlamak için perdeyi çektiğimde odamın duvarında çıplak kadın figürü ve cinsellik içeren başka figürlerde lazer ışıkları tutulduğunu gördüm. Artık çoğu gece odanın ışığını açık tutarak uyuyoruz. En son olan olay bizi bile şaşkına çevirdi. Çok pahalı olan İHA’nın arkadaşlarımızın odasının camına yaklaştığını gördük. 3. ve 4. kata kadar çıkan İHA ile içeriyi görmeye ve kaydetmeye çalışıyorlardı. Bu olayı hemen görüntüledik. Ayrıca özel araçlarla erkekler defalarca yurdun etrafında tur atıyorlar, korna çalıyorlar. Daha da ileriye giderek ‘yurt sizi almıyorsa gelin biz alalım’ şeklinde sözlü tacizlerde bulunuyorlar.”

Haberin Devamı

‘Yurttan atılma korkusu’

S.A.”Tacizleri tacizlere yurttan atılma korkusu ile duyuramıyorduk. Ama lazer ve İHA’ların işin içine girmesi ile artık susmama kararı aldık. Nitekim haberlerin yayılmasıyla birlikte kadın yurt görevlisi saat 24.00’da odamızı basarak, ‘Siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz burası İstanbul. Her yerde bu olaylar oluyor. Bu adamlar sizi taciz etmek için sıraya girmiyorlar ya niye büyütüyorsunuz” dedi. Öğrencilerin başlattığı kampanya ile taciz olaylarının gündeme gelmesinin ardından yurt yönetimi bildiri yayınladı. Yurt içerisinde idarenin izni olmadan herhangi bir duyuru ve afiş asmanın ve toplantı yapmanın yasak olduğunu belirten bildiri yurt duvarlarına asıldı.