Gazete Vatan Logo

İngilizce’de çok başarısızız!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Avcı eğitim sistemine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

İngilizce’de çok başarısızız!

YABANCI DİL EĞİTİMİ: Tamam İngilizce konusunda çok başarısızız. Fakat yabancı dil eğitimi konusunda Türk maarifinin çok başarılı olduğu bir alan var. Biz bütün, Kürt çocuklarına Türkçeyi çok güzel öğretiyoruz. Şakır şakır... HDP milletvekillerinden yola çıkarak ölçün. Öğretmeye kalkmadığımız için öğretiyoruz. Yani onları zorla bir Türkçe eğitimine alıp, onlara Türkçe gramer öğretmeye kalkmadığımız için onlar okullarda, teneffüste oynarken, güreşirken, şakalaşırken Türkçeyi de öğreniyorlar. Bir yabancı dil böyle öğrenilir.”

DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜ: Özel okula dönüşüm süreci 31 Ağustos itibarıyla sonuçlanacak, dershanelerin faaliyetleri 1 Eylül 2015’te sona erecek.

TEOG YERLEŞTİRMELERİ: Bu sene önce ‘özel okula gidecekler bir ayrılsın’ dedik. Geriye ‘devlet okuluna gitmek istiyorum’ diyenler kalacak. Onları da 25 okul tercihine puan sıralamasına göre yerleştireceğiz. Herhangi bir özel okula kaydolmamış, 25 tercihten birine de yerleşememiş öğrencileri ‘açık lise’ye kaydedeceğiz. ‘Açık lise’ bir tür dağıtım merkezi gibi kullanılacak.

Haberin Devamı

ZORUNLU DİN DERSİ: Ona 7 Haziran’da milletimiz karar verecek. Çünkü bu bir anayasa konusu. Biz de diyoruz ki, ‘7 Haziran’da öyle çoğunluk verin ki anayasayı değiştirelim.’ Anayasayı değiştirirken tartışacağımız konulardan biri de bu olacak.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER: Nasıl atayacaksın 300 bin, 500 bin öğretmeni? 200 bin eğitim fakültesinde okuyan öğrenci var. 300 bin bekleyen mezun var. Branşları biliyor musun? Hangi okulda kaç öğretmene ihtiyaç var? Hangi okulda hangi branşta boşluk var? Bunları biliyor musun da atayacaksın? Neden atıyorsun, bedava maaş ver. Hani veriyorsun ya herkese, onlara da ver.”