Gazete Vatan Logo

‘İmparatorluk varisine yakışır donanımda gelin’

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışına lisansüstü öğretim yapmaya gönderilen 1000 öğrenciye böyle seslendi, “Çok kültürlülük bize yabancı değil” diye konuştu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Dolayısıyla, ‘çok kültürlülük’ bize yabancı bir mesele değil. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünüz zaman, bir ‘imparatorluk varisi’ne yakışan çok kültürlülüğün donanımlarıyla gelmiş olun” dedi. Avcı, Yurt dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı (YLSY) kapsamında, bursluluğa hak kazanan bin öğrenciye yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı. Avcı, konuşmasında, eğitim için yurt dışına giden öğrencilerden Türkiye’yi de beraberinde götürdüklerini unutmamalarını, bu duyarlılık ve hassasiyetle eğitimlerini sürdürmelerini istedi. Avcı, “Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Dolayısıyla, ‘çok kültürlülük’ bize yabancı bir mesele değil. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünüz zaman, bir ‘imparatorluk varisi’ne yakışan çok kültürlülüğün donanımlarıyla gelmiş olun” diye konuştu.

‘Namerde muhtaç etmeyecek burs’

Öğrencilere, ‘namerde muhtaç etmeyecek’ bir düzeyde burs verdiklerini aktaran Avcı, bursların, “analarının ak sütü gibi helal” olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı