Gazete Vatan Logo

İki olay iki adalet!

Yer: Belçika, Olay: Bir kadına süpermarkette asitli saldırı Karar ve sonuç: Kadın kör oldu, asiti atana cinayete teşebbüsten 18 yıl ve 2.3 milyon euro ceza.

İki olay iki adalet!

Belçika’da bir kadına asitli saldırı düzenleyen bir kişi 18 yıl hapis ve 2,3 milyon euro para cezası aldı. Brüksel Ceza Mahkemesi, Anvers’te bir kadına asitle saldıran Hollandalı Jelle Frenken’in davasını karara bağladığını açıkladı. Mahkeme, asitli saldırıyı cinayete teşebbüs suçu olarak kabul ederek sanığı 18 yıl hapis ve 2,3 milyon euro para cezasına çarptırdı. Jelle Frenken, Şubat 2015’te Belçika’nın Anvers şehrinde bulunan bir süpermarkette çalışan Marina Tijssen adlı kadının yüzüne kasıtlı olarak sülfürik asit dökmüştü. Saldırı sonrasında ağır yaralanan ve uzun süre komada kalan Tijssen sol gözünü tamamen kaybetmişti.

Yer: İstanbul Olay: 3.5 yaşındaki yeğeninin yüzüne asit döken ‘enişte’ Karar henüz yok ve sonuç: Enişte en fazla 9 yıl yatacak, çocuğun bir gözü kör oldu

İstanbul Ataşehir’de bir restoranın oyun odasında 3.5 yaşındaki yeğenine diş macunu tüpünün içine koyduğu asiti attığı iddia edilen Cihan Araçman’ın kasten yaralama suçundan en fazla 9 yıl hapis cezası alacak. Kasten yaralama suçundan tutuklanması talep edilen Araçman, cezaevine gönderildi. Üst sınırdan ceza verildiği düşünülürse 4.5 yıl yapıyor. Ayrıca TCK’nın 87’nci maddesine göre de kasten yaralama fiili, mağdurun duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine, yüzünde sabit ize neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılıyor. Bu durumda alacağı ceza üst sınırdan 9 yıla kadar çıkabiliyor.

Haberin Devamı