Gazete Vatan Logo

Havlit Taşı Özellikleri Nelerdir? Havlit Taşının En Bilinen Faydaları...

Havlit taşı, enerji dengeleme taşı olarak da bilinir ve stres taşıdır. Kullanan kişilere ruhsal sakinlik ve denge verdiğine inanılan havlit taşı opak ve beyaz bir yapıdadır.

Havlit Taşı Özellikleri Nelerdir? Havlit Taşının En Bilinen Faydaları...

Havlit taşı zihni rahatlattığı ve dinlendirdiğine inanılan doğal taşlardan biridir. Bu özelliklerinden dolayı havlit taşına stres taşı da denir. Kişilere ruhsal sakinlik verdiği düşünülen havlit taşı psikolojik sıkıntılara karşı da faydalı olur.

Enerjiyi dengeleme özelliği bulunan havlit taşı negatif etkiyi kendisine çeker ve pozitif etki yayar. Gözenekli ve yumuşak bir taştır ve genellikle kristal formunda olur. Kolaylıkla boyandığı için piyasada çok fazla sahtesi vardır ve bu nedenle satın alırken dikkat etmek gerekir.

Kırılgan bir taştır ve çıkarması da zor olduğundan oldukça değerlidir. Özgül ağırlığı ortalama 2,5 olan halvit taşının sertlik değeri de 5,5 olarak bilinmektedir. Beyaz üzerinde siyah damarlı bir taş olduğundan bakıldığında mermeri andırabilir.

Havlit Taşının En Bilinen Faydaları...

Kırık ve çıkık kemiklerin kısa süre içinde iyileşmesine yardımcı olur ve eklemleri güçlendirerek kemik sağlığına fayda sağlar.

Uykusuzluğa iyi gelir ve hormonal sistemin de düzenlenmesini sağlar.

Haberin Devamı

Diş sağlığını destekler, vücuttaki kalsiyum miktarını düzenler ve kan ile ilgili hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.

Saldırganlık ve öfke gibi sorunları ortadan kaldırarak kişinin daha sakin olmasına vesile olur.

Strese iyi gelir ve hafıza güçlendirici etkisi de bulunur.

Havlit taşı kullanan kişilerin iletişim yönleri kuvvetlenir ve kendileriyle daha barışık olur.

Sanatsal duyarlılığı ve yeteneği desteklediğinden kişilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlar.

Havlit Taşı Hangi Burcun?

Havlit taşını tüm burçlar kullanabilir çünkü bu taş bütün burçlar ile uyumlu bir doğal taştır. Normalde birçok doğal taş yalnızca 2-3 burç ile bağdaşsa da havlit taşını herkes kullanabilir. 12 burcun hepsi ile uyum içinde olan bu taşı herkes güvenli bir şekilde kullanarak faydalarından yararlanabilir.

Havlit taşı ile ilişkilendirilen çakra da kök çakradır. İlgili çakrada iyileştirici etkiler olduğundan havlit taşının da şifalı ve iyileştirme gücü olduğu düşünülür. Kök çakrasındaki tıkanmaları gidermiş olduğu ifade edilen bu çakra şifalandırıcı ve dengeleyicidir. Ülkemizin İç Anadolu bölgesinde yaygın bir şekilde çıkarılan havlit taşı dünyada da ABD'de çıkarılır.

Haberin Devamı

Havlit Taşı Fiyatları

Havlit taşının nasıl işlemlere tabi tutulduğu, hangi bölgede çıkarıldığı ve büyüklüğü fiyatta belirleyici olur. Değer ve yaygınlığı ile taşın hangi sertlikte olduğu da fiyatı değiştirebilir. Havlit taşını kullanmak isteyen kişilerin gerçek doğal halini kullanmaları önerilir. Piyasadaki sahteleri ayırt etmek önemlidir.