Gazete Vatan Logo

Harry Potter'a hücum

İstanbul'da 29 sinemada birden gösterime giren filme, çocuklar kadar büyükler de ilgi gösterdi. Ancak filmdeki dev örümcek ve yılanlı bazı sahneler çocukları ürküttü

Harry Potter serisinin aynı adı taşıyan ikinci kitabından uyarlanan "Harry Potter ve Sırlar Odası" küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çekti. Etiler Alkent'te ilk olarak çocuklara özel gösterime başlayan Petit Danone Çocuk Sineması önceki akşam sosyetenin akınına uğradı. Filmi çocuklarıyla birlikte izlemeye gelenlerin arasında Arzu Paksoy, Şehnaz Tuna, Hayal Davran, Sevgi Tuna, Sitare Akdilek, Gülay Aksoy, Melise Ersoy ve Leyla Alaton gibi iş ve sosyete dünyasından ünlü isimler de vardı.

İzlemeden çıktı
Ancak Leyla Alaton daha filmi izlemeden salondan ayrıldı. Alaton, oğlu Eros'un filmin afişinden korktuğunu söyledi. Arzu Paksoy ise oğlu Kaan ile geldiği sinemadan film başladıktan beş dakika sonra çıkmak zorunda kaldı. Paksoy, "Oğlum filmin daha ilk sahnelerinde korktu, huzursuzlandı. Salondan çıkmak zorunda kaldık" dedi.


Almanya filmi sakıncalı buldu
161 dakikalık film, Almanya'da tepki aldı. Özellikle ormandaki dev örümcekler ve finaldeki yılanlı sahnenin 6-12 yaş arası çocukların rüyalarına girdiği belirtildi. Ülkede tartışma yaratan bir başka konu da filmleri sınıflandıran "Gönüllü Otosansür Film Kurulu"nun Harry Potter'ı altı yaşından büyüklere serbest bırakmasıydı. Şimşekleri üzerine çeken kurul, tepkilere aldırmadı, filmin 6 yaşından büyüklere ileride kalıcı bir etki bırakmayacağını tekrarladı.

Hasılat rekoru kırıyor
* İngiltere'de "Sırlar Odası" ilk hafta rekoru kırarak, 88 milyon dolar hasılat yaptı. Amerika'da ise ikinci hafta sonunda hasılat, 154 milyon doları buldu.

* Harry Potter serisinin ilki Felsefe Taşı, geçen yıl gösterime girdiği ilk hafta 90.3 milyon dolar hasılat yaptı.

* Harry'nin uçan arabasını yer aldığı çekimler sırasında tam 14 adet Ford Anglia model otomobil kullanıldı.

* Dev örümcek sahnesi için bacakları 5.5 metre olan tam 750 kiloluk bir maket hazırlandı.

* 2 saat 41 dakikalık film, 120 milyon dolarlık bütçeyle çekildi.

* Sırlar Odası'nın en az 600 milyon dolarlık hasılat yapacağı ifade ediyor.

Haberin Devamı