Gazete Vatan Logo

Haftasonu hava nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bolu, Kastamonu, Çorum, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın Nallıhan, Beypazarı ve K.hamam ilçelerinin sabah ilk saatlerde hafif ve kısa süreli olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Çankırı çevreleri ile Ankara'nın Nallıhan, Beypazarı ve K.hamam ilçeleri hafif ve kısa süreli olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde Sivas çevresinde yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Bolu ve Kastamonu çevreleri hafif ve kısa süreli olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Çorum çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğusunun iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.


Haberin Devamı