Gazete Vatan Logo

Gül reçeli de cinsel dürtüyü tetikler

Kereviz, balık yumurtası, istiridye, kaymak, cezerye, bal, zencefil, yumurta, kabak çekirdeği, antep fıstığı, ceviz, badem, kekik, gül reçeli cinsel gücü artırır

Birkaç gündür süren dizimize gösterdiğiniz yoğun ilgiye teşekkür ediyorum. Bugün de soruları cevaplamaya devam edeceğim.

Soru 1: Beslenmenin cinsellik üzerine etkisi var mı?
Cevap: Tabii ki var. Beslenmede özellikle bazı püf noktalara dikkat etmek erkekte veya kadında cinsel performansı oldukça etkiler. Bu durum erkekte daha çok önem kazanır. Cinsel gücü ve meni miktarını artırmak için bu yiyecekleri bolca tüketin:

Kereviz, balık yumurtası, istridye, kaymak, cezerye gibi macunlar, bal, zencefil, doğal yumurta, kabak çekirdeği, antep fıstığı, çam fıstığı, az yağlı kırmızı et, soğan, sarımsak, fındık, üzüm pestili, kuru incir, pırasa, taze balık, taze meyve suları, vanilyalı yiyecekler, ceviz, badem, taze narenciyeler, çikolata, roka, kekik, gül reçeli, hardal.

Not: Bu yiyeceklerin önemli bir kısmı fazla tüketildiğinde kolestrol, damar sertliği, şeker, fazla kilo, sindirim sisteminde zorlanma gibi durumlar yaparak uzun vadede zararlı olabilirler. Hepsini kararında tüketmek doğru olur. Unutmayalım ki, fazla kilo ve gereğinden ağır beslenmek cinsel performansı daha da olumsuz etkiler.

Çok aşırı yemek yedikten sonra veya tok karnına hemen cinsel ilişkiye girmek kalbi zorlayabilir ve çarpıntı yapabilir. İyi ve sağlıklı bir yemekten ortalama 45 dakika sonra kan şekeri ve enerji iyi bir düzeye yükselmeye başlamıştır, demek ki yemekten 1-2 saat sonrası seks için en uygun zaman olabilir.

Soru 2: Aşırı yorgun ve çok açken cinsel ilişkiye girmek doğru mudur?
Cevap: Düşük bir kan şekeriyle ve çok yorgun bir fizyolojiyle çok efor harcanacak olan bir uzun cinsel ilişkiye girmek fizyoloji için yorucu ve yıpratıcı olabilir. Çünkü vücut çinko, E vitamini, kan şekeri gibi bazı maddeleri ilişkiyle tüketir. Bedeni aşırı zorlayarak yapılan ilişki vücuttaki birçak maddeyi tükettiği için bir bitkinlik oluşturabilir ve bu durum çok sık tekrarlanırsa bazı tıbbi bozukluklara da yol açabilir.

Halsiz ve çok aç isek, böyle bir durumda kaldıysak en uygun takviye bir bardak ılık, biraz şekerli süt artı bir avuç fındıktır. 20 dakika sonra enerjiniz ilişkiye hazır olur.

Sünnet hem sağlığa hem cinselliğe faydalı
* Sünnetin cinsellik ve sağlık üzerindeki etkisi nedir?
Cevap: Yapılan tıbbi araştırmalarda sünnetin erkekler ve kadınlar üzerine çeşitli olumlu etkileri olduğu saptanmış. Erkekler üzerindeki en önemli etkisi, sünnet derisinin penis üzerini örtmesinden dolayı enfeksiyon riskinin ciddi oranda düşmesi. Erken boşalma problemine karşı da sünnetli olmak bir avantaj. Çünkü oldukça ince ve hassas olan penis derisi zamanla çamaşırlara veya kıyafetlerle sürekli bir sürtünme halinde olduğu için aşırı duyarlılığı kısmen azalabilmekte ve mekanik temas hissine karşı daha az duyarlı hale gelebilmektedir. Sünnetsiz olan toplumlarda ise aktif hale geçen penisin duyarlılığı daha hassastır. Yapılan araştırmalar, sünnetli erkeklerle ilişkide bulunan kadınlarda serviks, rahim kanseri ve bazı enfeksiyonların daha az görüldüğünü gösteriyor. Erken sünnet olunan toplumlarda kanser sıklığının daha düşük olduğu da bilimsel veriler arasında. Çocuklarını sünnet eden bir toplum olarak demek ki şanslıyız. Ancak sünnet yaşını daha da erkene çekmekte yarar var.

Haberin Devamı