Gazete Vatan Logo

Geziye çıkmış gibi anlattılar

Geziye çıkmış gibi anlattılar

MUĞLA’da 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın geçen yıl suda ölü bulunduğu Dalyan Kanalı’nda dün Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından keşif yapıldı. Garson olarak çalıştığı restorandan çıktıktan sonra kaybolan Cansu’nun cesedi 3 gün sonra kanalda su üzerinde bulunmuştu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Kaya’nın, Muğla Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan ilk otopsiside, elle ve telle boğulduğu ve tecavüze uğradığı bulgularına rastlandığı yolunda rapor verilmişti. Bunun üzerine ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklar Necati Demir ve Mehmet Poyraz Çalhan dün ilk kez olayın geçtiği yere götürüldü. Deniz Polisi bünyesindeki dalgıçların da katıldığı keşif sırasında tutuklu iki sanık, Cansu Kaya’nın suya düştüğü noktadaki ‘Seastar’ isimli tekneye bindirilip, olay anı anlattırıldı. Elleri kelepçeli iki sanık, büyük bir soğuk kanlılıkla olay gecesi yaşananları anlattı.

Rapor savaşları

Tutuklu sanıkların talebiyle Muğla Adli Tıp Kurumu’na alternatif olarak alınan İstanbul Adli Tıp Kurumu raporunda genç kızın suda boğularak öldüğü ifadeleri yer aldı. Bu rapora ise Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya’nın avukatları itiraz etti. Dosya, itiraz üzerine Adalet Bakanlığı Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderildi. Buradan da gelen raporda da, Cansu Kaya’nın suda boğularak öldüğü ifadeleri yer aldı. Kaya Ailesi’nin gönüllü avukatlarından İsmail Can Varol, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Genel Kurulu’ndan gelen rapora itiraz etti.

Haberin Devamı

‘Adalet yerini bulsun’

Keşfi Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya,”Mahkeme, Muğla Adli Tıp Kurmu’nun verdiği raporu dikkate almıyor. Ancak, diğer verilen raporların düzmece olduğunu düşünüyoruz. Ama adalete güveniyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.