Gazete Vatan Logo

Fato, villasının karşısına yapılan tuvaleti kaldırtıyor

Fatma Girik, Bodrum’da villasının 50 metre uzağına konulan seyyar tuvaleti kaldırmak için savaş açtı

Belediyeden destek görmeyen Fato’nun imdadına Orman Bakanı Pepe yetişti

Yaz aylarını Bodrum’un Torba Mahallesi’nde geçiren sinema sanatçısı Fatma Girik, villasına 50 metre uzaklıkta orman içine belediye tarafından seyyar tuvalet konulmasına tepki gösterdi.

Bodrum Belediyesi tarafından, 2 gün önce Fatma Girik’in, balıkçı barınağı yanında, denize sıfır lüks tripleks villasına 50 metre uzaklıktaki ormanlık alana seyyar tuvalet konuldu. Bunu öğrenen Fatma Girik, erkek kardeşi Günay Girik’i Bodrum’a gönderirken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’yi telefonla arayarak olayı bildirdi. Bakan Pepe’nin talimatı üzerine Torba Mahallesi’ne gelen Orman Şefi ve orman memurları 6 saat boyunca tuvaletin kullanılmasını önlemek için nöbet tuttu.

Orman şefi karşı çıktı

Denize 30 metre uzaktaki ormanlık alana seyyar tuvalet konulması için belediyenin izin almadığını belirten Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, “Kamunun tuvalete ihtiyacı varsa ve bu orman alanına yapılacaksa resmi izin alınması gerekirdi. Üst düzey amirlerimizden aldığımız talimat üzerine gerekli tutanakları hazırladık” dedi. Fatma Girik’in kardeşi Günay da kirlilik yaratacağı için seyyar tuvaletin ormana konulmasına karşı olduklarını belirtti. Ancak olay tuvalet vinç gelmediği için dün kaldıralamadı.

Haberin Devamı