Gazete Vatan Logo

Elazığ'da çıkan yangında plastik fabrikası küle döndü

Elazığ'da çıkan yangında plastik fabrikası küle döndü

Elazığ valisi Murat Zorluoğlu, fabrikada çıkan yangının ardından söndürme çalışmalarını sürdüğü tesislerde incelemelerde bulundu. Zorluoğlu, "Burası plastik hammade olan bir fabrika, henüz yangının çıkış nedeni belli değil, yangın rüzgarın etkisiyle büyümüş. Elazığ belediyesinin itfaiyesi beraberinde organize sanayinin itfaiyesi ve bizim talimatımızla havaalanımızın itfaiyesi getirildi. Yapılan müdahalelerr neticesinde büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı ama halen yangın devam ediyor. Bizi sevindiren yönü can kaybının olmaması çok geçmiş olsun diyorum" dedi.

Fabrikanın sahibi Mustafa Yücedağ, tek kullanımlık ürünler ürettiklerini belirterek, "Tek kullanımlık 70- 80 çeşit üretim yapıyoruz. Yurtdışına mal veriyoruz. Ben yazıhanede oturuyordum bağırıp, 'Canını kurtar' dediler. Koştuk dışarı personeli de çıkardık. Fabrika makineler komple yandı" dedi.

Elazığ İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, yangında bazı arkadaşlarının dumandan etkilendiğini ve sağlık personelinin müdahele ettiğini söyledi.

Haberin Devamı