Gazete Vatan Logo

Ekin Gökçe olayı nedir, nasıl öldü? Ekin Gökçe cinayetinde katil tutuklandı mı?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında araştırılan Ekin Gökçe Fakıoğlu cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Adana'da bir apartmanın bahçesinde vurulmuş olarak bulunan Ekin Gökçe Fakıoğl'nun katil zanlısı olduğu belirlenen Tolga Avcı düzenlenen operasyonla yakalandı. Tolga Avcı'nın mahkemedeki ifadesi de ortaya çıktı. Peki, Ekin Gökçe olayı nedir, Ekin Gökçe cinayetinde katil tutuklandı mı?

Ekin Gökçe olayı nedir, nasıl öldü? Ekin Gökçe cinayetinde katil tutuklandı mı?

Adana’da apartman bahçesinde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekin Gökçe Yıldız'ın (20) katil zanlısı olduğu belirlenen Tolga A. düzenlenen operasyonla yakalandı. Peki, Ekin Gökçe cinayetinde katil tutuklandı mı? Ekin Gökçe olayı nedir, nasıl öldü?

EKİN GÖKÇE OLAYI NEDİR?

Olay, 24 Kasım günü saat 04.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'nde meydana geldi. Sümer Mahallesi'nde annesi ile birlikte yaşayan 1 çocuk annesi Ekin Gökçe Fakıoğlu'nun, bir apartmanın bahçesinde yaralı olarak bulundu. Karnından tabancayla vurulduğu belirlenen genç kız, Yüreğir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı, ancak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Eşi Selçuk Fakıoğlu'nun da 2 yıl önce husumetlileri tarafından öldürüldüğü belirtilen Yıldız'ın ölümüyle ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

KAMERALAR GÖRÜNTÜLERİYLE TESPİT EDİLDİ

Çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis, Fakıoğlu'nun vurulduğu belirlenen bodrum kata en son Tolga Avcı'nın indiği belirlendi. Fakıoğlu'nun yine en son telefonda Tolga Avcı ile görüştüğü saptandı. Yıldız ile Fakıoğlu'nun daha önce de arkadaş grubuyla birlikte aynı binada görüştükleri saptandı.

Haberin Devamı

Bu bilgiler doğrultusunda ekipler, Sinanpaşa Mahallesi'nde bir evde saklandığı tespit edilen Avcı'yı yakalamak için operasyon düzenledi. Eve baskın yapan ekipler, Avcı ile iki arkadaşı gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheliler, sorguya alındı.

"VURMADIM, KENDİ KENDİNİ VURDU"

Daha önce de 'uyuşturucu kullanma' ve 'kasten yaralama' suçlarından kaydı olduğu belirlenen Avcı, emniyetteki ifadesinde cinayet suçlamasını reddetti. Olayın meydana geldiği apartmanın 5'inci katında oturan Avcı, arkadaşının sevgilisi Ekin Gökçe Fakıoğlu'nu konuşmak için binaya getirip bodrum kata indirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Gece yarısı buluştuk. Oturduğum binanın bodrum katına girip, sohbet ettik. Bu sırada üzerimde taşıdığım tabancayı masaya bırakıp, 'sakın oynama' diye uyarıp, gelirken aldığım böreği evime çıkarttım. O anda silah sesi duyup, tekrar bodrum kata geldiğimde Ekin'i kanlar içinde buldum. Yaralıydı, silah benim olduğu için korkup, bahçeye çıkartıp attım. Sonra da bodrum katını kilitleyip, kaçtım. Ekin'i apartmanın önüne bırakıp kaçtığım için pişmanım. Vurmadım, kendi kendini vurdu."

Haberin Devamı

3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Avcı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da bir apartmanın bodrum katında vurulup bahçesinde bulunan Ekin Gökçe Fakıoğlu'nun o gün görüşmek için yanına gittiği Tolga Avcı ve iki arkadaşı gözaltına alınmıştı. 20 yaşındaki genç kadının cinayetiyle ilgili olarak sorgulanan baş şüpheli Tolga Avcı'nın ve iki arkadaşı ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

İfadesinde Ekin Gökçe'yi öldürmediğini, genç kadının kendisini vurduğunu söyleyen Tolga Avcı ve iki arkadaşı, hakim karşısına çıkarıldı. Genç kadını öldürmekle suçlanan Avcı, mahkeme öncesi muhabirlere saldırmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Daha önce de 'uyuşturucu kullanma' ve 'kasten yaralama' suçlarından kaydı olduğu belirlenen Avcı, emniyetteki ifadesinde cinayet suçlamasını reddetti.

Ekin Gökçe cinayetinde katil tutuklandı mı?

3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Avcı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

20 yaşındaki Ekin Gökçe'nin katili Adana Ceza İnfaz Kurumu'na getirilerek demir parmaklıklar ardına konuldu.