Gazete Vatan Logo

Ecenur’a ‘ailenin hepsi öldü’ diyemediler!

Akhisar’da, sürücüsü uyuklayan otomobilin refüjü aşıp bir başka otomobille kafa kafaya çarpışması sonucu iki aileden 8 kişi öldü, 1 kişi kurtuldu. O kurtulan 11 yaşındaki Ecenur’du

Ecenur’a ‘ailenin hepsi öldü’ diyemediler!

Manisa’nın Akhisar ilçesindeki kaza, dün saat 06.30 sıralarında, Akhisar- Manisa Karayolu Kayalıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Manisa’dan İstanbul yönüne giden 61 yaşındaki Kenan Dilsiz yönetimindeki otomobil, iddiaya göre sürücüsünün bir anlık uyuklaması sonucu orta refüjdeki bariyerlere çarptıktan sonra karşı yöne geçti. Bu sırada karşı yönden gelen 56 yaşındaki Metin Kardaşlı yönetimindeki otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kazada sürücü Kenan Dilsiz yakınları 59 yaşındaki Sebahat Dilsiz, 60 yaşındaki Saliha Dilsiz ve 46 yaşındaki Mehmet Dilsiz ile diğer araçtaki sürücü Metin Kardaşlı, 83 yaşındaki Şükrüye Kırtan, 54 yaşındaki Selma Kırtan ve 48 yaşındaki Recep Kırtan kaza yerinde yaşamını yitirdi. Metin Kardaşlı yönetimindeki araçta bulunan 11 yaşındaki Ece Nur Kardaşlı ise yaralandı.

İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Ece Nur Kardaşlı’yı ambulansla Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi’ne kaldırıldı.

‘Annem, babam, dayım....’

Kardaşlı yönetimindeki otomobildeki 5 kişinin İstanbul’dan Aydın’a bayram ziyaretine gittikleri öğrenildi. Balıkesir’in Balya İlçesi’nde yaşadıkları öğrenilen Kenan Dilsiz yönetimindeki otomobildeki 4 kişinin de İzmir’e bir yakınlarının cenazesine katılmak üzere yola çıktıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Kazadan yaralı olarak kurtulan 11 yaşındaki Ecenur Kardaşlı, Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Babasının kullandığı araçla İstanbul’dan Milas’a gittiklerini söyleyen küçük kız “Annem, babam, dayım, anneannem ve ben yola çıktık. Kazanın olduğu sırada arka koltuktaydım ve uyuyordum. Kazanın oluşunu görmedim. Olduktan sonra beni araçtan çıkartıp ambulansa bindirdiler” dedi.

Ambulanslar vızır vızır

Ailesinin öldüğünü bilmeyen küçük kızı, Manisa Sağlık Müdürü Metin Kaplan ziyaret etti. Ecenur’un sağlık durumunun iyi olduğu ve yarın taburcu edilebileceği belirtildi. Sağlık Müdürü Kaplan, bayram boyunca İstanbul- İzmir, İzmir- Uşak yönünde Mobil 112 ambulanslarının görev yaptığını belirterek, “Sabah kaza anında 4 ambulans birden geldi. Bir kişi ambulansa alındığında öldü. Diğerleri olay yerinde ölmüştü. Sürücülerin bayram trafiğinde dikkatli araç sürmelerini bekliyoruz. Özellikle uykusuz araç kullanmayın” dedi.

Haberin Devamı