Gazete Vatan Logo

Ece’nin acısını Maya ile sardılar

Sirkeci’de feribottan düşen arabada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın ailesinin acılarını dünyaya yeni gelen kardeşi Maya dindirecek.

Ece’nin acısını Maya ile sardılar

İstanbul Sirkeci’de 15 Mart 2014 tarihinde 3 kadın ve bir kız çocuğunun içinde bulunduğu araç Sirkeci-Harem seferi yapan “Sadabat” isimli arabalı vapura son araç olarak biniyordu. Arka tekerlekler karadayken feribot hareket etti. Araç ön tekerlerinden asılı kalıp denize düştü. Aracı kullanan Ebru Aydın ve kız kardeşi Mine Dalkılıç araçtan çıkmayı başardı. Deniz polisi dalgıçları, Ebru Aydın’ın 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz ve anneanne Şaziye Güleren’i boğulmak üzereyken kurtardı. Ancak Ece Su, hayat mücadelesini hastanede kaybetti. Anneanne ise bir süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaptana açık cezaevi

Kaptan Erkan Atalay, çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ihmal davası açıldı. Bir süre sonra da Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren’in ailesi ise İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) personeline yönelik şikâyetlerinden vazgeçti. Dava sonunda kaptan ‘’taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası hala Yargıtay’da olan Atalay’ın cezası onanırsa yeni cezaevi düzenlemesi uygulamasına göre Atalay bu cezanın 2.5 yılını yatacak. Ancak Atalay hiç kapalı cezaevi yüzü görmeyecek. Düzenlemeyle 6 aylık cezayı açık cezaevinde geçirecek olan kaptan Atalay, kalan iki yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirecek.

Haberin Devamı

Acıları Maya dindirdi

Ece Su’nun acısını yaşayan Aydın-Ebru Aydın çifti ise acılarını sarmak için çocuk yapmaya karar verdi. Dünyaya gelen kızlarına ise Maya ismini verdiler.

Anne Ebru Aydın feribota binerken kullandığı otomobil denize düşmüştü. Aydın ve kız kardeşi araçtan son anda çıkarken 5 yaşındaki kızı Ece Su kurtarılamamıştı.

Aydın Ailesi acılarını sarmak için bir çocuk yapmaya karar verdi. Dünyaya gelen kızlarına Maya adını veren aile, acılarını onunla sarmaya çalışıyor.