Gazete Vatan Logo

'Dur' ihtarına uymadı!

Trafikte dehşet yaratan, kasığından vurulan sürücü aşırı alkollü çıktı

KONYA'da 4 arkadaşı ile birlikte otomobille giden 3.30 promil alkollü 24 yaşındaki Kadir Düzgün, Akyokuş Mevkii'nde asayiş uygulaması yapan polislerin `Dur' ihtarına uymadı. Düzgün, otomobilin direksiyonunu üzerine kırdığı polislerin ekip otosuna çarpıp kaçtı. Takibe alınan Kadir Düzgün, kent merkezindeki diğer noktadaki polislerin de ihtarına uymayıp, kaçmayı sürdürdü. Düzgün, İhsaniye kavşağında ters yöne girerek, aracı halkın ve polisin üzerine sürdü. Polislerden birinin 4 el ateş açması sonucu mermilerden biri sol ön lastiğe, 2'si de sol ön kapıdan sürücü Düzgün'ün sol kasıgına isabet etti. Yaralı Düzgün, polis otomobili ile hastaneye kaldırıldı. Otomobilde bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahkeme kararı ile kentin farklı noktalarında genel denetim uygulaması yaptı. Akyokuş Mevkii'nde denetim yapan ekipler Kadir Düzgün yönetimindeki 42 AF 258 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin `dur' ihtarına uymayan Kadir Düzgün, otomobili önce polisin üzerine sürdü. Ardından polis otomobile çarparak, kaçtı. Takibe alınan Düzgün, ikinci noktada denetim yapan polisin `Dur' ihtarına yine uymadı. Yaklaşık 6 kilometrelik kovalamaca ardından İhsaniye Kavşağı'na gelen Kadir Düzgün, ters şeride girerek, AKP Meram Belediye Başkan Adayı Serdar Kalaycı'nın afişi bulunan 42 AF 258 plakalı otomobile çarptı. Düzgün, otomobilini daha sonra halkın ve polisin üzerine sürdü. Bunun üzerine polis memuru M.F.A., otomobili durdurmak için lastiklerine ateş açtı. Polisin açtığı 4 el ateşten 1'i ön sol lastiğe, diğer 2'si de sol ön kapıdan sürücü Kadir Düzgün'ün sol kasığına isabet etti.

Otomobil, park halindeki 42 DM 275 plakalı otomobile çarparak durabildi. Yaralanan Düzgün, kendine ateş eden polis memuru tarafından polis otomobili ile Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Düzgün, burada hemen ameliyata alındı. Düzgün'ün sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Otomobil içinde bulunan `Kasten adam yaralama' suçundan sabıka kaydı bolan 2.85 promil alkollü 24 yaşındaki İsa Atasoy ile 348 promil alkollü, 23 yaşındaki Muhammed Çetin, 4.00 promil alkollü 24 yaşındaki Necati Altan ve 2.55 promil alkollü, 23 yaşındaki Mehmet Bağlantı, polis tarafından gözaltına alındı. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 4 şüpheli, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay ile ilgili açıklama yapan Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şöyle dedi:

"Asayiş uygulaması yapan görevli arkadaşlarımızın `Dur' ihtarına uymayıp kaçan otomobil, sürekli yapılan ikazlara rağmen durmayıp, kaçmayı sürdürdü. Otomobil sürücüsü, ters yöne girip, otomobili halkın üzerine sürmesi üzerine, bir polis memuru arkadaşımız halkın can güvenliğini korumak için ateşi durdurmak amacı otomobilin lastiklerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu araç durdurulabildi. Yaralanın sürücü de polis otomobili ile hastaneye kaldırıldı. Araç içinde bulunanların muhtelif suçlardan sabıka kaydının olduğu ve bazılarınında arandığı ortaya çıktı. Olayda sürücü yaralandığı içinde polis memurumuz hakkında gerekli yasal işlemleri başlattı. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor. Gelişmeleri daha sonra açıklayacağız."

Haberin Devamı