Gazete Vatan Logo

Dünyanın en pahalı kebabını satıyor

Londra’da kebap restoranı işleten Karslı Önder Şahan, bir porsiyon kebabı 4 bin liraya satıyor.

Dünyanın en pahalı kebabını satıyor

Londra’nın Canary Wharf semtinde kebap restoranı işleten Türk kebapçı Önder Şahan’ın pişirdiği şiş kebaptan bir porsiyon yemek için tam 925 sterlin, yani yaklaşık 4 bin lira ödemeniz gerekiyor. Kent genelinde toplam 15 kebap restoranı bulunan Şahan, şiş kebap için istediği 4 bin liranın hiç de fazla olmadığını belirterek, “Daha iyisini yapana bin sterlin veririm” diyor.

Şahan, kebabında en iyi eti, en iyi sebzeleri ve 25 yıllık bir sirke kullandığını söylüyor. Buna göre, sirkenin 10 cl olan şişesi 785 lira (Terre Bormane). Kebap yapımında kullandığı zeytinyağı ise 163 lira(La Vallee des Baux). Kebaplarında dünyanın en pahalı etlerinden biri olarak bilinen Japon Wagyu sığırının etini kullanan Şahan, yine pahalı bir mantar olan kuzugöbeği mantarını kebaplarından eksik etmiyor.

Önder Şahan, 1990 yılında 3 aylık vize ile geldiği Londra’da önce fabrikalarda ütücülük, ardından restoranlarda bulaşıkçılık yaptı. 1999’da ise borç harç içinde ilk restoranını açtı. Şimdi ise restoran zinciri bulunuyor.

Haberin Devamı