Deve kuşlarını satılığa çıkardı
Bolu'da, mini bir hayvanat bahçesi kurma hayali ile deve kuşları alan Niyazi Arslan, geçirdiği trafik kazasında kolu ve bacağı kırıldığı için onlara bakamaz hale gelince, satışa çıkardı
Karaçayır Mahallesi'nde mobilya atölyesi olan 60 yaşındaki Niyazi Arslan, evinin bahçesinde mini bir hayvanat bahçesi kurma hayaliyle 3 devekuşu ve kümes hayvanları aldı. Niyazi Arslan bir süre önce trafik kazası geçirip, kolu ve bacağı kırıldğı için alçıya alınınca, ailesi hayvanlara bakmakta zorlandı. Arslan ailesi, kümes hayvanlarının bir bölümünü yakınlarına ve komşularına dağıttı. Yakınlarından hiç kimsenin deve kuşlarının bakımını üstlenmek istememesi üzerine de satmaya karar verdi.
Yılda 60 yumurta yapan ve tanesi 2 bin dolar civarında olan 3 deve kuşunu satmaya karar verdiklerini söyleyen Niyazi Arslan'ın oğlu Kenan Arslan, "3 yaşında olan bu hayvanlara çok alıştık. Aslında bu bahçeyi büyütüp, burada bir hayvanat bahçesi oluşturmayı düşünüyorduk. Ancak babam kaza geçirince buna imkanımız olmadı. Artık bu hayvanlara bakamaz duruma geldik. Deve kuşlarını satmaya karar verdik. Normalde bu hayvanların tanesi 2 bin dolar civarında. Ancak biz deve kuşlarına gerçekten ilgisi olan, bakımlarını yapabilecek kişiye çok ucuza vermek istiyoruz" dedi.




