Gazete Vatan Logo

Dede: Küçük torunlarımı evlendirecekler!

Anneleri ölen 13 ve 15 yaşındaki kız kardeşlerin dedesi Mehmet Emer, torunlarının üvey anneleri tarafından zorla evlendirilmek istendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Dede: Küçük torunlarımı evlendirecekler!

ANTALYA’nın Elmalı ilçesinde 65 yaşındaki Mehmet Emer, savcılığa başvurarak oğlu Murat Emer’in yaklaşık 10 yıl önce eşini kaybettiğini, bu eşinden F. ve G. adlı 2 kızı olduğunu söyledi ve şikayetini şöyle dile getirdi:

“Torunum F.’nin Elmalı Anadolu Lisesi’nde 1’inci sınıf, G. de 2’nci sınıfa giderken, üvey annelerinin baskısı ve kandırması nedeniyle okulla ilişiklerinin kesildi. Yaklaşık iki ay önce G.’nin H.E. adlı kişiyle, 40 gün önce de küçük torunum F.’nin S.Ç. ile aile içi törenle nişanlandırıldıklarını öğrendim. Torunum G. baskıyla evlendirilmek ve bu yüzden de okuldan alınmak istenmesi nedeniyle yarı yıl tatilinde ilaç içerek intihara kalkıştı. Köyde imamın da katılımıyla dini nikah ve nişan töreni yapılmış” dedi. İki torununun istikbalinin parlak, zeki ve çalışkan olduklarını belirten Mehmet Emer, çocukların okuldan alınıp evlendirilmesine izin verilmemesini istedi.

Baba Emer “Yüzük taktık”

Babasıyla arası bozuk olduğu için bu tür iftiralarda bulunduğunu belirten kızların babası Murat Emer ise nişan veya dini nikah yapılmadığını, çocukların birbirini sevdiği için kendi aralarında düzenlenen bir törenle ’çocuk kaçmasın’ diye söz yüzüğü taktıklarını söyledi. Yaşı 18 oluncaya kadar söz yüzüğü takıldığını anlatan Murat Emer, büyük kızı G.E.’nin devamsızlık yaptığı ve dersleri zayıf olduğu için okuldan alındığını, küçük kızının ise okula devam edeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı