Gazete Vatan Logo

Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Türkiye'de bulunan her şehrin kendine özgü bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Marmara bölgesinin içerisinde yer almakta olan Çanakkale ilinin aynı zamanda Türkiye'nin kuzeybatısında bulunduğunu ifade etmekte mümkündür. Çanakkale köklü bir tarihe sahip olan oldukça önemli bir ilimiz olarak bilinmektedir. Hem gezilecek meşhur yerleri hem de meşhur yiyecekleri ile Çanakkale mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer almaktadır. Çanakkale'nin hem meşhur yerlerini gezmek hem de meşhur yiyeceklerini tatmak isteyen kişiler öncesinde bilgi sahibi olmak isteyebilir. 

Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Çanakkale'ye gitmeden önce en meşhur yiyecekleri ve en meşhur yerleri ile ilgili olarak bilgi edinilmek istenmektedir. Çanakkale özellikle manevi yönü oldukça yüksek bir şehir olarak bilinmektedir. Gezilecek olan meşhur yerleri ise;

Çanakkale'nin Neyi Meşhur? 

Çanakkale de meşhur olan birçok tarihi yer ve yiyecek bulunduğunu söylemek mümkündür. Çanakkale'nin yöresel yemekleri;

İskorpit Çorbası

Basma Helvası

Peynir Helvası

Patlıcan Turşusu

Ovmaç Çorbası

Tuzlu Sardalya

Tumbi

Yumurtalı Tiken

Börülce Köftesi

Çırpma

Melki Yemeği olarak sayılabilir. 

Çanakkale eşsiz doğa güzellikleriyle hem turistlik hem de gözde tatil yerleri arasında yer almaktadır. Maneviyatının yüksek bir şehir olması nedeniyle de mutlaka görünmesi gereken bir yer olduğunu söylemek de mümkündür. Hem kültür açısından hem de yeme içme açısından oldukça çeşitliliğe sahip olan bir kültür olduğunu söylemek mümkündür.

Çanakkale'nin En Meşhur Yiyecekleri ve Yerleri

Çanakkale'ye gitmeden önce en meşhur yiyecekleri ve en meşhur yerleri ile ilgili olarak bilgi edinilmek istenmektedir. Çanakkale özellikle manevi yönü oldukça yüksek bir şehir olarak bilinmektedir. Gezilecek olan meşhur yerleri ise;

Haberin Devamı

Çanakkale Şehitliği

Aynalı Çarşı

Truva Antik Kenti

Parion Antik Kenti

Çimenlik Kalesi

Kilitbahir Kalesi

Assos Antik Kenti

Morto Koyu

Tekke Koyu

Anzak Koyu

Bozcaada Kalesi

Çanakkale Deniz Müzesi

Çanakkale Saat Kulesi

Gökçeada

Çanakkale Arkeoloji Müzesi olarak sayılabilir.

Çanakkale şehrinde gezilmeye ve görülmeye değer birçok tarihi özellikteki yerin bulunduğunu söylemek mümkündür. Çanakkale'nin eşsiz boğaz manzarası ve Çanakkale Şehitliği mutlaka görülmesi gereken bir yer olarak da ifade edilebilir. 

Çanakkale sadece tarihi ve turistik yerleri ile değil aynı zamanda meşhur yiyecekleri ile de bilinmesi gereken bir şehir olarak bilinmektedir. Geçmişinde birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çanakkale'nin farklı yemek kültürlerini de bir arada bulunduğunu söylemek mümkündür. Çanakkale de meşhur olan yiyecekler;

Çanakkale Ezine Peyniri: Çanakkale'nin Ezine ilçesine özgü bir peynir olan Ezine peynirinin ünü tüm dünyaya yayılmıştır. 

Haberin Devamı

Çanakkale Sardalya Balığı: Çanakkale de oldukça fazla bulunmakta olan Sardalya balığının bu şehrin yöresel yemekleri arasında yer aldığını söylemek de mümkündür. Sardalya balığı kullanılarak birçok çeşitli yemeğin yapıldığını söylemek de mümkündür. Çanakkale de gezerken bir çok balıkçıdan sardalya alarak tüketme imkanını da bulabilirsiniz. 

Peynir helvası,

Akıtma,

Kaymaklı lorlu biber böreği,

Tavuklu mantı,

Bakla keşkeği,

Simit lokumu,

Gelibolu böreği,

Piruhi,

Hıdrellez yahnisi de Çanakkale'nin meşhur yiyecekleri arasında yer almaktadır. Çanakkale'ye gitmişken tarihi güzelliklerinde görülmesi, gezilmesi ve yöresel yiyeceklerinde denenmesi gerekmektedir.