Gazete Vatan Logo

Bütün kadınlar Meltem'e özeniyor

Çocuklar Duymasın'ın rekor kırmasının nedeni senarist Güven'e göre Türk aile yapısını birebir yansıtması

Modern kadın Meltem, gelenekçi, tutucu erkek Haluk ve onların çocukları... Biz bu aileyi bir yerlerden tanıyoruz. Sık sık evimizde ekranların karşısına geçip ağırladığımız bu ailenin yok bizlerden farkı... Meltem, her kadının olduğu ya da olmayı düşlediği bir kadın. Haluk ise erkeklerin kendini bulduğu bir erkek... Çocuklar Duymasın'ın bu kadar tutulmasının nedeni de bu... Dizinin yapımcısı Birol Güven'in deyimiyle modernizme ayak uydurmaya çalışan, ama gelenekçi yapıyı da bir kenara atamayan Türk ailesinin yapısı bu, dizide anlatılan da işte bu. Güven'e göre Meltem, varoşta ve kırsal kesimde yaşayan kadınların da hayalinde: "Dizideki erkekler ise halktan. İnsanlar erkeklerde kendilerini, kadınlarda hayallerini buluyorlar. Modern bir erkek yok dizide, modernizmle çatışan erkek var. Modernizmle gelen unsurları reddedişi de anlatıyoruz."

Hayatın içinden
Dizi çılgınlığının bir nedeni de hayatımızdan birebir yer alması. Bir bölümde Havuç klozet kapağının kaldırılması konusunda uyarılıyor. Birol Güven'e göre üzerinde düşünülmeden senaryoya giren bir diyalog bu. Güven "İşte o kadar hayatın içinden" diyor ve ekliyor: "Yalnızca hayata dair detaylar var bu dizinin içerisinde. Dizi ilk başladığında, ayrılmak üzere olan bir çift vardı ve bunu çocuklarına belli etmemeye çalışıyorlardı. Diziyle ilgili en büyük fikir bu aslında. Çocuklara mutsuzluklarını belli etmemeye çalışan bir aile."

Sapıtırsam Allah canımı alsın
Onu ağız spreyi ile çapkınlık peşinde koşarken ve ağzından düşürmediği moda kanalı, ama güzel ve seksi kızlar için seyrettiği "feşhin tv" ile tanıdık. Oysa o, tüm bunların dışında bir insan. Ayakkabı boyacılığından, garsonluğa, komilikten, ambulans şoförlüğüne yapmadığı iş kalmamış Süleyman Yağcı'nın. Çocuklar Duymasın'ın Fısfıs İsmail'i "Barış
Manço, Kemal Sunal gibi olmak istiyorum. Öldükten sonra insanlar, arkamdan üzülür ve iyi insandı desinler yeter" diyor ve ekliyor: "Hayranlarımın ilgisiyle buralara geldim, sapıtırsam Allah canımı alsın." Dizideki çapkın karakteri için eşini kızdırdıklarını söylüyor Yağcı: "Eşime nasıl kabul ediyorsun, diyorlarmış. Tabii ki gerçekçi oynadığımız için böyle yorumlanıyor."

Kadının gözüne bakacaksın
Alpaslan Özmol'un şöhret yolculuğu bir arkadaşının Bursa Devlet Tiyatrosu'na çağırmasıyla başladı. Özgür Ozan'ın kendisini Hamdi Alkan'la tanıştırmasıyla kendini "Reyting Hamdi"de buldu. Yönetmen Birol Güven ile tanıştı. Ona şöhret basamaklarını hızla tırmandıran ise gür ve güçlü sesiyle söylediği "Çaylaaarrr" sözü oldu. Özmol, 27 yaşında, Hamburg doğumlu. Yazları turistik otellerde animatörlük yapmış. Çapkınlığından övünerek söz ediyor. Selami'ye verdiği gibi kadınları tavlama konusunda taktik vermeyi de ihmal etmiyor: "Kadının gözüne bakacaksın. Beş dakika olur, 15 dakika olur, beş saat olur. Netice alana kadar bakarım icabında."

Haberin Devamı